Hongerige Julian Alaphilippe: “Mijn vorm voor de Tour de France is goed”
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2019 om 17:09

Hongerige Julian Alaphilippe: “Mijn vorm voor de Tour de France is goed”

Julian Alaphilippe was erg opgelucht dat hij aan het langste eind trok in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné.Hij maakte de hele dag deel uit van de lange vlucht en sprintte uiteindelijk met Gregor Mühlberger om de dagzege. Daarin bleek de Fransman net iets sterker.

“Ik ben altijd hongerig, elke overwinning is belangrijk voor mij en voor de ploeg”, zei Alaphilippe in het flashinterview na wat alweer zijn tiende zege van het seizoen was. “Om hier te winnen in de Dauphiné, tijdens mijn eerste koers in Frankrijk dit jaar, is heel speciaal en ik ben erg opgelucht na een zware dag in de lange vlucht met slechts drie renners”, pufte hij na. “Ik ben echt blij.”

Een finishfoto moest eraan te pas komen om de Fransman aan te wijzen als winnaar, zo close was zijn sprint met Mühlberger na bijna 230 kilometer koers over geaccidenteerd terrein. “Ik kende mijn vluchtmakker van BORA-hansgrohe, hij is erg sterk. Ik wist dat hij explosief is, dus ik moest oppassen. We hadden windtegen op het einde en dus wilde ik niet te vroeg aanzetten voor mijn sprint. Uiteindelijk kon ik hem op het allerlaatste moment voorbijsteken.”

Met zijn ritzege pompte hij ook vast vertrouwen voor de Tour de France, waar hij vorig jaar twee etappes won én beslag legde op de wit-rode bolletjestrui. “Mijn vorm is goed en die wil ik nu doortrekken tot aan de Tour. Maar nu ga ik eerst dit vieren, want het was een erg mooie overwinning vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.