INEOS-baas Rod Ellingworth: “De beste Geraint Thomas die ik ooit heb gezien”
Geraint Thomas - foto: Cor Vos
maandag 4 juli 2022 om 13:17

INEOS-baas Rod Ellingworth: “De beste Geraint Thomas die ik ooit heb gezien”

Rod Ellingworth, directeur bij INEOS Grenadiers, is onder de indruk van Geraint Thomas. Volgens de ploegmanager is de Britse Tour-renner, onlangs winnaar van de Ronde van Zwitserland, op dit moment zelfs beter dan ooit.

G heeft echt goed zijn best gedaan om zichzelf op dit niveau te brengen. Hij heeft hard gewerkt en zijn gewicht is precies goed. Hij is echt op dreef”, zei Ellingworth in gesprek met Cyclingnews over Thomas. De ondertussen 36-jarige renner was wat resultaten betreft in de eerste helft van het jaar anoniem, tot hij twee weken geleden plots de Ronde van Zwitserland won. Hij reed met een sterke tijdrit de Colombiaan Sergio Higuita op de laatste dag uit de leiderstrui.

Ellingworth is onder de indruk van zijn dertien jaar jongere landgenoot. “Eerlijk gezegd, ik denk dat hij beter is dan ik hem ooit heb gezien. Het is echt interessant om te zien. Als ik zeg ‘beter dan ik hem ooit heb gezien’, dan bedoel ik het geheel, hoe hij is, zijn houding, hoe hij met zijn ploegmaten omgaat. Hij is ambitieus – net zo ambitieus als toen hij een jonge knul was, wat behoorlijk indrukwekkend is.”

Volgens Ellingworth kun je Thomas nooit afschrijven. “Het is een echte wielrenner, nietwaar? Ik geniet er echt van om dit jaar weer met G te werken. Hij is heel goed met de jonge jongens. Hij zei tegen me: ‘Ik geniet er ook van’. Mijn gevoel zegt me dat hij vorig jaar niet echt heeft genoten van het wielrennen. Soms gebeurt dat weleens, dan voelt het allemaal een beetje stroef, maar ik denk dat hij weer echt geniet van het koersen.”

‘Allemaal evenveel kans’
Voor Ellingworth is Tadej Pogačar de absolute favoriet voor de eindzege in deze Tour de France, maar met Thomas en ook Adam Yates en Daniel Felipe Martínez wil hij de uitdagingen aangaan. “We hebben drie jongens die allemaal evenveel kans hebben en het verdienen om een kans te krijgen. We hebben het geluk dat we drie jongens hebben die in goede conditie zijn. Ze kunnen allemaal met elkaar overweg, ze hebben een goed gevoel.”

“Ze hebben dit jaar allemaal voor elkaar gewerkt in verschillende wedstrijden. Als je ziet wat Dani in Zwitserland deed voor G… Wie goed doet, goed ontmoet. Het zal zich uitbetalen in de koers”, aldus de ploegmanager.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.