INEOS Grenadiers met Hayter, Pidcock en Thomas in Algarve
Na een succesvol WK veld keert Pidcock in de Algarve terug op de weg - foto: Cor Vos
dinsdag 15 februari 2022 om 15:22

INEOS Grenadiers met Hayter, Pidcock en Thomas in Algarve

INEOS Grenadiers heeft de zeven namen bekendgemaakt die morgen aan de start verschijnen van de Volta ao Algarve. Onder meer Ethan Hayter, vorig jaar tweede in het eindklassement, en tweevoudig winnaar Geraint Thomas maken deel uit van de ploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Thomas, winnaar van de Volta ao Algarve van 2015 en 2016, wordt het zijn eerste wegkoers van het seizoen, net als voor Dylan van Baarle, de vice-wereldkampioen van het voorbije WK in Vlaanderen, en wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock. Van Baarle staat voor de zesde keer aan het vertrek in de Algarve, Pidcock gaat op voor zijn eerste deelname.

Hayter won vorig jaar de etappe met aankomst bergop op de Fóia en greep daar de leiding in het klassement. In de tijdrit op de voorlaatste dag kwam hij ten val, maar wist hij toch nog negende te worden en zijn leiderstrui te verdedigen. Op de slotdag raakte hij het geel dan toch nog kwijt aan João Rodrigues van W52/FC Porto.

De Brit trapte het nieuwe seizoen al af in de Tour de La Provence, waar hij achter Filippo Ganna naar de tweede plaats reed in de proloog. Ook Jonathan Castroviejo, Daniel Felipe Martínez, al winnaar van het Colombiaans nationaal kampioenschap tijdrijden, en Ben Tulett waren dit seizoen al in het peloton te bewonderen.

Voorbeschouwing: Volta ao Algarve 2022

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor flag-pt Volta ao Algarve (16-20 februari)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-gb Ethan Hayter
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Geraint Thomas
flag-gb Ben Tulett

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.