Interfederale Coördinatiecel wacht ministerieel besluit af
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 juni 2020 om 16:03

Interfederale Coördinatiecel wacht ministerieel besluit af

De Interfederale Coördinatiecel zal nog geen verdere initiatieven ontplooien met betrekking tot de heropstart van de nationale wieleractiviteiten. De leden van de Interfederale Coördinatiecel wachten eerst het ministerieel besluit af. “Onze vragen zijn doorgestuurd naar de bevoegde instanties”, zo klinkt het. 

De Interfederale Coördinatiecel heeft al wel een sectorprotocol voor de wielersport gestuurd naar de bevoegde ministers, die na advies van de GEES (de expertengroep belast met de exitstrategie) en met een interfederale aanpak, de regelgeving zullen bepalen. De Coördinatiecel hoopt volgende week maandag antwoorden te krijgen, waarna het actieplan definitief kan worden uitgerold.

Woensdag kwam de Nationale Veiligheidsraad opnieuw bijeen om te praten over onder meer een verdere versoepeling van de coronamaatregelen. De versoepelde maatregelen lijken in eerste instantie positief voor het organiseren van wielerwedstrijden. Concreet: tot 1 juli mogen alle sportactiviteiten worden hervat, met uitzondering van contactsporten.

Volgende fase 
Op 1 juli begint dan een volgende fase, waarin de groep sporters mag worden uitgebreid naar vijftig man. En vanaf dan mag ook publiek aanwezig zijn, weliswaar alleen zittend en met een maximumcapaciteit van tweehonderd toeschouwers. Massa-evenementen blijven minstens tot eind augustus verboden. Die versoepelde maatregelen lijken in eerste instantie goed nieuws voor het (jeugd)wielrennen.

Belgian Cycling liet gisteren weten het ministerieel besluit af te wachten vooraleer te reageren. “Donderdag vergaderen de leden van de Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling”, zo vertelde woordvoerder Guy Vermeiren. “Op basis van hun advies worden beslissingen genomen. Die zullen wellicht morgen ook al gecommuniceerd worden.”

Inzage 
De Interfederale Coördinatiecel – een samenwerkingsverband tussen Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en de Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles – wacht dus nog enkele dagen met het geven van adviezen. De leden willen dus eerst nog inzage krijgen in het ministerieel besluit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.