Jan Bakelants kleurt etappe: “Ik voel onderschatting en wil bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn”
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 13 juli 2021 om 18:51

Jan Bakelants kleurt etappe: “Ik voel onderschatting en wil bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn”

Jan Bakelants had vandaag de juiste ontsnapping te pakken. Maar op de Portet-d’Aspet zag hij met lede ogen toe hoe Patrick Konrad van hem wegreed. De Kempenaar finishte uiteindelijk achtste. “Ik verlies hier een mooi podium.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bakelants (35) kende vandaag een begenadigde dag. Na een lastige beginfase slaagde hij erin om samen met Chris Juul Jensen en Fabien Doubey weg te rijden uit het peloton. Later maakte Patrick Konrad nog de oversteek vanuit een grote achtervolgende groep, terwijl Juul Jensen de rol moest lossen. De achtervolgende groep slaagde er echter niet in de aansluiting te maken.

De drie vooraan wilden ook niet wachten. “Als je dat doet, weet je ook niet wat er gaat gebeuren”, aldus Bakelants achteraf. “Bovendien wilde ik op die tweede klim vooral mijn eigen tempo rijden. Dat is goed gelukt. Dat Konrad wel de oversteek maakte, was toen al een bewijs dat hij vandaag uitermate sterk was.” En dat werd ook duidelijk op de Portet-d’Aspet.

Tevreden van prestatie
“Ik kon hem niet volgen”, was Bakelants eerlijk. “Jammer dat hij zo snel het verschil maakte en dat hij zo goed was. Ik koos voor mijn eigen tempo en kon de achterstand een tijdlang beperken, maar uiteindelijk moest ik steeds meer terrein prijsgeven.” De wegkapitein van Intermarché-Wanty Gobert werd opgeslokt door de achtervolgers.

Finaal eindigde hij als achtste. Teleurgesteld door het resultaat, maar tevreden van zijn prestatie. “Ik voel veel onderschatting tegenover mij en ik wilde bewijzen dat ik soms nog een goede renner kan zijn,” besloot hij zijn eerste reactie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.