Jasper Philipsen: “Dubbel gevoel overgehouden aan deze etappe”

vrijdag 12 juli 2019 om 20:26
Jasper Philipsen: “Dubbel gevoel overgehouden aan deze etappe”

foto: Cor Vos

Weliswaar was Jasper Philipsen de beste Belg in de daguitslag van de zevende Touretappe, maar de pas 21-jarige renner van UAE-Emirates hield een dubbel gevoel over aan de rit. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij Alexander Kristoff zou afzetten in de sprint, maar de Noor verloor het wiel van zijn ploeggenoot.


“Het was de bedoeling dat ik Alex afzette in de sprint. We waren goed gepositioneerd, maar toen ik achter me keek zat hij niet meer in mijn wiel”, blikte Philipsen terug. “Toen liet ik mij afzakken, maar ik zat aan de verkeerde kant. Dan probeerde ik aan de andere kant te komen waar Alex zat. Op een kleine driehonderd meter ging ik aan om hem nog naar voren te loodsen, maar toen waren ze al volle bak aan het sprinten. We kwamen te laat, het was heel hectisch.”

Volgens de jongeling had er meer in gezeten met de ploeg. “Spijtig dat we elkaar niet vonden. Op 250 meter ging ik dan vol aan en dan blijf je doorsprinten, dan wacht je niet meer.” Hij wist toen al dat hij voor eigen rekening zou sprintten. “Dat riep hij zelf ook. Ik riep nog naar Alex toen ik hem passeerde. Het was al te laat. Ik ging ook al volgas toen hij nog in het wiel zat. Wellicht heeft hij zelf teveel in de wind moeten vechten om nog frisse benen te hebben op het einde.”

Of de rollen nu moeten worden omgedraaid bij de ploeg liet Philipsen in het midden. “Dat wil ik niet zo beweren of laten overkomen”, reageerde hij. “Ik hou een dubbel gevoel over aan deze etappe. Het zat niet in mijn hoofd om zelf te sprinten. Ik probeer zolang mogelijk uit de wind te blijven om dat een echt heel goede lead-out te doen. Alex kwam later door omstandigheden. Het is spijtig dat ik dan vijfde word omdat er gewoon anders meer inzit voor de ploeg.”

Kristoff had niet meer de benen
Ook Kristoff reageerde al. “Na de laatste bocht zat ik vrij ver, maar Sven (Erik Bystrøm, red) bracht me op een geweldige manier terug. Toch kostte het me veel energie om terug te komen vanuit die positie en toen was de koers eigenlijk al een gelopen race voor me. Ik had een geweldige positie, maar niet de benen. De laatste twee kilometer zijn cruciaal en vandaag verloor ik het juist op dat terrein.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.