zaterdag 28 september 2019 om 13:11

Jasper Philipsen: “Geprobeerd en verloren, ik was niet honderd procent”

Video Jasper Philipsen werd vooraf tot de favorieten gerekend na zijn sterke eerste profjaar, maar de Belg had niet de beste benen en finishte in de U23-wegwedstrijd pas op vijf minuten. “Er zat niet meer in. Ik voelde me niet honderd procent. Ik heb geprobeerd, maar verloren.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen deed lange tijd mee van voren. Tot na halfkoers de wedstrijd uiteen werd geslagen in waaiers na de beklimming van Greenhow Hill en hij in de tweede groep terecht kwam. “Op de klim kon ik nog relatief goed volgen. We wisten dan dat we vooraan moesten zitten, maar ik liet me verrassen. Maar al had ik in de eerste waaier gezeten, dan had ik nog niet meegedaan om de overwinning. Ik had niet veel weerbaarheid in mijn lichaam”, reageerde de Belg.

Toch kwam de tweede groep nog dicht bij de eerste op de twee plaatselijke ronden in en rond Harrogate, van elk dertien kilometer. “Als ik goede benen had gehad, poefte ik er zo heen. Maar dat was niet het geval. Spijtig, maar ik moet het niet ver zoeken. Het was een lang seizoen. Was het een makkelijke wedstrijd met een sprint, had ik altijd meegedaan, maar het was echt zwaar. Nu ga ik goed rusten, mijn lichaam resetten om dan volgend jaar terug te keren.”

De Wulf en Van Wilder
Stan Dewulf was op de elfde plaats de beste Belg in de uitslag. “Ik had een goede dag, maar geen superdag”, reageerde de Lotto Soudal-prof al. “Om op zo’n zwaar parcours een topresultaat neer te zetten, moet je een superdag hebben.” Met Ilan Van Wilder (negentiende) troffen we nog een tweede Belg aan in de top-20. “De benen waren op het einde helemaal volgelopen. Zo ben ik alleen binnengekomen. Ik vind dat ik een mooi WK reed en ga tevreden naar huis.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.