Jasper Philipsen sprint naar plek drie: “Denk dat ik de benen had om te winnen”
foto: Cor Vos
zondag 3 juli 2022 om 18:12

Jasper Philipsen sprint naar plek drie: “Denk dat ik de benen had om te winnen”

Jasper Philipsen was in de derde etappe van de Tour de France een stuk dichter bij de zege dan een dag eerder. Hij werd derde. Er had echter nog meer ingezeten, volgens de Belg van Alpecin-Deceuninck. “Ik denk sowieso dat ik de benen had om te winnen”, zei hij na afloop van de rit tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen eindigde kort achter winnaar Dylan Groenewegen en landgenoot Wout van Aert. “Het was nog krap aan het einde. Maar toen ik aanzette, zag ik Wout met zijn lead-out (Christophe Laporte, red.) nog freewheelen, terwijl ik al vol in de wind zat te sprinten. Op dat moment wist ik dat het heel lastig ging worden om te winnen. Ik zette iets te vroeg aan, maar ik kon niet anders.”

Had Philipsen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Van Aert, een mannetje te weinig voor zich? “Dat zou ik niet zeggen, maar in de laatste bocht kwamen ze binnendoor, heel snel. Ik zat dan bij Jakobsen in het wiel, ik hoopte misschien dat hij vroeg ging aangaan. Maar dat gebeurde niet. Omdat ik rechts vastzat, moest ik dan links aangaan. Ik deed wat ik gisteren niet had kunnen doen, omdat ik toen gefrustreerd was dat ik niet echt had kunnen sprinten.”

“Nu werd ik geforceerd om aan te gaan. Toen wist al dat het moeilijk was om als eerste aan de meet te komen”, aldus Philipsen, die echter ook de positieve kanten ziet. “Ik denk sowieso dat ik de benen had om te winnen. Ik denk niet dat ik voor die mannen onder moet doen in de sprint, maar het moet allemaal meezitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.