Jean-Christophe Péraud: “Dit is mijn laatste Tour”
woensdag 22 juli 2015 om 11:20

Jean-Christophe Péraud: “Dit is mijn laatste Tour”

Jean-Christophe Péraud is bezig aan zijn laatste Tour de France. Dat vertelde de 38-jarige Fransman van AG2R dinsdag op de rustdag aan L’Équipe. Vorig jaar werd Peraud achter Vincenzo Nibali verrassend tweede in het eindklassement. Dit jaar staat hij, mede door een zware val, al op anderhalf uur achterstand.

Péraud heeft nog een contract voor een jaar bij AG2R en zal dan ook niet komende winter al stoppen. Hij is van plan om in ieder geval nog de Giro d’Italia te rijden, voor het eerst in zijn carrière. “Het is heel duidelijk in mijn hoofd. Ik wil op een positieve manier stoppen.”

Aan zijn laatste Tour beleeft Peraud voorlopig weinig plezier. Na een teleurstellende start kwam de Fransman vrijdag ook nog eens hard ten val toen hij een bidon wilde afleveren. “Ik had gehoopt me te kunnen laten zien in een mooie bergetappe, maar momenteel lukt het me niet eens om iets bij te dragen aan het collectief.”

De renner merkt wel dat zijn populariteit bij het publiek langs de kant is toegenomen. “Misschien nog wel meer dan vorig jaar. Maar ik zou liever schitteren door mijn prestaties.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2015 11:36
Op een positieve manier afsluiten...Laten we hopen dat dit niet negatief bedoeld wordt.
22 juli 2015 11:41
Dan was hij beter vorig jaar na de tour gestopt, op een positievere manier had niet gekund.
22 juli 2015 11:43
Typerend voor het Franse publiek, ze zijn enthousiaster voor iemand die pijnleidend ten onder gaat, dan iemand die 2e wordt in het AK.
22 juli 2015 11:44
Dat is dan ook de enige reden waarom Peraud z'n laatste tour uitrijden, anders had hij wel al opgegeven.
22 juli 2015 12:12
@ koos1: inderdaad, hij wil daarom persé die Champs Elysees oprijden. Nog een keertje
22 juli 2015 12:57
Peraud is een apart verhaal. Heel laat in het peloton terechtgekomen en op die leeftijd dan 2e worden in de tour is knap. Kan in een Giro nog wel top 10 rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.