Jean-Christophe Péraud loopt achter op schema
woensdag 11 februari 2015 om 15:29

Jean-Christophe Péraud loopt achter op schema

De seizoensstart van Jean-Christophe Péraud loopt anders dan gepland. De Fransman van 37, die vorig jaar nog tweede werd in de Tour de France, zag zijn winter verstoord worden door mediaverplichtingen en operaties. Hierdoor maakt de renner van AG2R La Mondiale later dan gepland zijn eerste wedstrijdkilometers.

Media-aandacht na tweede plaats Tour
”Ik zou eigenlijk in San Luis beginnen”, vertelt hij aan CyclingTips. ”Maar het is iets anders dit jaar. Mijn winter was niet perfect. Door mijn tweede plaats in de Tour de France was ik drukker met mediaverplichtingen, etcetera. Ook had ik twee kleine ingrepen, dus eigenlijk ben ik niet in topvorm.”

”Eerste doel is de Ronde van het Baskenland”
Door de achterstand neemt Péraud genoegen met een mindere Parijs-Nice, die half maart op de agenda staat. ”Ik was heel opgewonden toen ik hoorde over de klimtijdrit naar de Col d’Eze, maar om eerlijk te zijn gaat het lastig worden om een goed resultaat te rijden.” Wel gaat hij proberen in april tijdens de Ronde van het Baskenland een goede vorm te hebben en deze door te trekken tot in de Tour.

”En waarom niet nog de Ronde van Romandië later die maand? Normaliter komt deze koers te laat voor mij en is het onmogelijk om een goede klassering te rijden”, zegt hij met een schuin oog kijkend naar de La Grande Boucle. ”Na Zwitserland zal ik een paar dagen vrij nemen om mij voor te bereiden op de Tour de France.

Zijn eerste wedstrijdkilometers maakt hij volgende week in Andalusië. ”Die wedstrijden geven mij de mogelijkheid om met renners van wereldklasse te racen. Ik heb nog geen specifieke doelen, dat wordt lastig namelijk. Ik ben klaar om te lijden.”

Terugblik op de Tour
Vorig jaar boekte hij in zijn thuiskoers veruit zijn beste prestatie in een grote ronde ooit. Hij mocht plaatsnemen op de tweede plek achter Tourwinnaar Vincenzo Nibali. ”Nadat Froome en Contador uitgevallen waren, werd de koers meer open. Dat kwam mij goed uit. Ik had een top vijf-klassering in mijn hoofd, maar realiseerde mij later dat een podiumplek ook mogelijk werd.” Met AG2R La Mondiale won hij tevens het ploegenklassement. ”Ik herinner mij de mooie momenten met de jongens op de Champs Elysées om die zege te vieren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.