Jean-Christophe Péraud waakt voor te hoge verwachtingen
woensdag 26 november 2014 om 10:39

Jean-Christophe Péraud waakt voor te hoge verwachtingen

Peraud

foto: Sirotti

Jean-Christophe Péraud is bang dat de verwachtingen volgend jaar te hoog zullen zijn. De Fransman werd dit seizoen tweede in de Tour de France. “Maar ik weet heel goed dat de Tour anders zou zijn verlopen zonder de opgaves van Chris Froome en Alberto Contador”, aldus Péraud tegenover L’Équipe.

De 37-jarige coureur zal ook volgend jaar de Tour rijden. “Ik ben er zeker van dat er meer van mij gaat worden verwacht. Ik ga mijn best doen, maar het risico bestaat dat ik als vijfde eindig en dat dat wordt gezien als een mislukking.” Hij is echter niet de enige kopman van AG2R La Mondiale. Ook Romain Bardet (zesde in de afgelopen Tour) gaat voor een goed klassement. “Dat betekent dat we de druk kunnen delen. Niet ieder team heeft dat voordeel.”

Recent heeft Péraud zijn contract tot en met 2016 verlengd. “Dan ben ik 39 jaar oud en wordt het tijd om over wat anders na te denken. Ik hoop de Ronde van Italië nog eens te rijden voordat ik mijn loopbaan beëindig.”

Programma Jean-Christophe Péraud voor 2015
Tour de San Luis (19-25 januari), Tour Mediterraneen (12-15 februari), Classic Sud Ardèche (28 februari), Drome Classic (1 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart), Ronde van het Baskenland (6-11 april), Giro Trentino (21-24 april), Criterium du Dauphiné (7-14 juni) en de Tour de France (4-26 juli).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.