Jens Adams gaat resoluut voor top vijf op BK
foto: PR
zaterdag 28 december 2019 om 08:56

Jens Adams gaat resoluut voor top vijf op BK

Interview Voor de Azencross van Loenhout stelde Jens Adams zijn nieuwe ploeg Hollebeekhoeve Cycling Team voor. De veldrijder uit Minderhout heeft een contract voor de komende twee jaar bij zijn nieuwe ploeg en is voorlopig de enige renner. “Een plan op langere termijn is er nog niet”, zegt Adams die voor een top vijf op het komende BK gaat.

Na vijf jaar komt er nu een einde aan de samenwerking tussen Adams en Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik ben opgelucht dat het nieuwe project zo snel van start kon gaan”, zegt Adams. “Pauwels Sauzen-Bingoal heeft heel veel profs en het is normaal dat er dan af en toe eens iemand moet vertrekken. Toch kwam het nieuws uiteindelijk als een verrassing. Maar alles is heel correct en zonder ruzie verlopen: ik heb een goed gesprek gehad met de ploegleiding en kijk tevreden terug op de voorbije vijf jaar. Ik ben de ploeg echt dankbaar.”

Hoewel zijn nieuwe ploeg Hollebeekhoeve Cycling Team pas nu werd voorgesteld, is alles al sinds half november zo goed als in orde, zegt Adams. “Mijn vader kent de eigenaar van de Hollebeekhoeve goed. Hij heeft ooit gezegd dat hij graag eens als sponsor van een sporter wil fungeren. Nadat ik wist dat ik niet bij Pauwels Sauzen-Bingoal kon blijven, heb ik meteen zelf de Hollebeekhoeve gecontacteerd. Toen is alles zeer snel gegaan.”

De nieuwe outfit van Jens Adams – foto: PR

Adams heeft een contract van twee jaar bij zijn nieuwe ploeg en hoopt zijn sponsors gelukkig te maken met noteringen tussen top tien en top vijf. “Dat is altijd mijn doel, gelijk bij welke ploeg”, zegt hij. “Ik ben best wel tevreden over het eerste deel van het seizoen. Enkel de laatste twee weken waren wat minder door een ziekte, maar ik voel me wel nog goed. Het zal ook nodig zijn met negen wedstrijden op zestien dagen. Ik hoop mijn sponsor al meteen te laten zien op het BK in Antwerpen. Dat zandparcours moet me wel liggen en ik ga resoluut voor een plek in de top vijf.”

Hollebeekhoeve
Adams’ nieuwe sponsor is een zuivelproducent met vestigingen in Kruibeke en Merksplas. Het bedrijf is niet helemaal nieuw in de sport, want het kwam recent tot een overeenkomst met wereldkampioene turnen Nina Derwael, die er promotie voor voert. Volgens Francois Apers, woordvoerder van de Hollebeekhoeve, was het bedrijf al even op zoek naar een sportieve ambassadeur. “Met Nina en Jens hebben we die wel gevonden. We profileren ons als een gezond en duurzaam bedrijf en die boodschap willen we ook uitdragen in de sport. Hopelijk vinden we nog wat extra sponsors voor het team en kunnen we er twee mooie jaren van maken.”

Sinds kort heeft Jens Adams, die gediplomeerd kinesist is, ook een eigen zaak als sportcoach. “Dat is voorlopig meer een hobby, de focus ligt echt wel nog op het zelf fietsen. Na mijn carrière wil ik dan verder mijn zaak uitbouwen als sportkinesist.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.