Jente Michels moet vrede nemen met brons: “Maakte te veel fouten”
foto: Cor Vos
zaterdag 3 februari 2024 om 14:59

Jente Michels moet vrede nemen met brons: “Maakte te veel fouten”

Video Jente Michels stond zaterdag op het podium van het WK veldrijden in Tábor. Hij pakte het brons. Geen overwinning dus, zoals op het EK, maar toch was Michels wel tevreden over zijn cross. Dat liet hij na afloop weten aan WielerFlits.

“Ik was aan het begin van de cross niet super, ik maakte heel veel fouten”, begint Michels het verhaal van zijn cross. “Naar het einde van de wedstrijd kwam ik er wel wat door, maar toen was het gat ten opzichte van Tibor al te groot. Samen met Emiel heb ik nog wel wat geprobeerd, maar als we het seizoen bekijken, was Tibor wel de beste. En dat was vandaag niet anders.”

Op een gegeven moment kwam Michels bij Emiel Verstrynge. “Toen dacht ik niet echt aan zilver of brons, ik was nog aan het denken… Je weet het nooit, een foutje is snel gemaakt. Ik was echt nog vol bezig met die wereldtitel. Maar ik denk dat ik me daar een beetje vergaloppeerde, aan het einde moest ik dat wel bekopen. Maar ik ben wel heel tevreden met mijn wedstrijd. Een bronzen medaille op het WK zet ik wel even hoog als mijn Europese titel.”

Michels maakte dus wat foutjes, en fouten hadden op dit parcours grote gevolgen. “Als je een foutje maakt in de bochten, kun je het stuk erna niet meer rijden. Je moet direct van de fiets en dan is het toch wel een lang stuk lopen. Ten opzichte van de verkenning van vanochtend, voor de wedstrijd van de junioren vrouwen, was het parcours ook nog erg veranderd. Dus morgen zal het voor de mannen ook heel zwaar worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.