Johan Museeuw tekende BK wegwielrennen in Middelkerke uit: “Niets fout met een sprint”

Johan Museeuw tekende BK wegwielrennen in Middelkerke uit: “Niets fout met een sprint”

© Cor Vos

woensdag 10 november 2021 om 09:36

Gisteren werd niet alleen het BK veldrijden in Middelkerke gepresenteerd, ook het parcours van het Belgisch kampioenschap op de weg (26 junir 2022) in dezelfde badstad werd voorgesteld. Johan Museeuw stond mee aan de wieg en koos ervoor om geen hellingen of kasseistroken op te zoeken. “Ik wilde geen kopie van een voorjaarsklassieker.”

“Ik heb er bewust voor gekozen om de hellingen in het Heuvelland of de kasseistroken zoals de Steenstraat niet op te zoeken”, legde ‘adviseur’ Museeuw gisteren uit. “Zo krijgen de renners een stressloos kampioenschap voor de wielen geschoven. Ze moeten niet voortdurend in de eerste tien rijden en in de maand juni zal ook de invloed van de wind beperkt zijn.”

Al kan een kampioenschap zonder echte scherprechters ook voor spektakel zorgen, gelooft Museeuw. “De renners zullen zelf beslissen hoe zwaar het wordt. Een nationaal kampioenschap is een van de moeilijkste wedstrijden om te controleren. Er is een grote kans op een massasprint, maar er liggen zeker mogelijkheden voor een vroege vlucht of een ontsnapping in de lokale rondes in Middelkerke.”

“Rijden we in Middelkerke toch met een grote groep naar de streep, dan krijgen we een koninklijke sprint. In België hebben we op dit moment veel goede en jonge sprinters: spektakel verzekerd!” 

De mannen (215 km) leggen twee grote rondes af (vanuit Middelkerke via Nieuwpoort naar Veurne en de Moeren), gevolgd door zes plaatselijke omlopen van 13,6 km tussen Middelkerke en Lombardsijde. Voor de vrouwen wordt het een BK van 119 kilometer. Zij doen vijf lokale rondjes.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.