Jolien D’Hoore stort in na finale ploegkoers, maar komt met de schrik vrij
foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
woensdag 8 augustus 2018 om 09:48

Jolien D’Hoore stort in na finale ploegkoers, maar komt met de schrik vrij

Het was even schrikken na afloop van de finale van de ploegkoers bij de vrouwen. Jolien D’Hoore stortte na de wedstrijd volledig in. De Belgische moest zelfs worden afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik ben in orde”, zo liet de sprintster echter vrij snel weten.

D’Hoore werd tijdens de koppelkoers – die ze betwistte met Lotte Kopecky – bevangen door de hitte, en liep hierbij een zonnesteek op. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn carrière. Ik kampte met een zonnesteek en was een tijdje buiten bewustzijn. Ik herinner me nog steeds niks van de finale van onze ploegkoers”, zo tweette ze.

“Ik vind het spijtig dat ik iedereen heb teleurgesteld, vooral Lotte”, zo gaat ze verder. “Ik zal later vandaag nog enkele onderzoeken ondergaan in het UZ van Leuven. Dank voor alle berichtjes en de bezorgdheid. Ik kom terug!”, zo besluit ze strijdvaardig.

D’Hoore en Kopecky begonnen de ploegkoers nog als topfavoriet, nadat ze zich twee jaar geleden tot Europees kampioen kroonden. Vorig jaar veroverden ze in Hong Kong bovendien de wereldtitel in deze discipline.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2018 10:11
Spijtig dat ze iedereen teleurgesteld heeft....
8 augustus 2018 11:46
Ik heb er nog last van inderdaad...
8 augustus 2018 11:50
Aangezien er geen zon op de baan stond kunnen we dit beter een hitteberoerte noemen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.