Julian Alaphilippe mikt op monumentale zege: “Wil in maart honderd procent zijn”

dinsdag 12 februari 2019 om 10:10
Julian Alaphilippe mikt op monumentale zege: “Wil in maart honderd procent zijn”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe kijkt vol ambities vooruit naar het wielervoorjaar. De Franse renner van Deceuninck-Quick Step laat weten dat hij al in maart in topvorm wil zijn om in de Strade Bianche en Milaan-San Remo om de overwinning mee te kunnen strijden.


De Franse springveer bereidt zich momenteel in Zuid-Amerika voor op de voorjaarsklassiekers, en bepaald niet onverdienstelijk. Zo was de winnaar van de bolletjestrui van de Tour de France van 2018 zowel de beste op een aankomst bergop als een tijdrit in de Ronde van San Juan. Enkel een putsch van Winner Anacona tijdens de koninginnenrit voorkwam dat Alaphilippe eindwinnaar van de Argentijnse wielerronde werd.

“Ik kan niet wachten op Strade Bianche”
In de Tour Colombia 2.1, die later vandaag begint met een ploegentijdrit, mocht hij vorig jaar al in een van de etappes de smaak van de overwinning proeven. Kortom: koersen in Zuid-Amerika ligt de 26-jarige Alaphilippe wel. “Dit zijn goede wedstrijden om me voor te bereiden op de voorjaarsklassiekers. Deze races moeten me helpen om in maart honderd procent te zijn, want daar liggen mijn eerste grote doelen”, vertelt hij aan Cyclingnews.

De eerste koers die Alaphilippe met rood in zijn agenda heeft omcirkeld is de Strade Bianche: “Ik heb die race nog nooit gereden, maar ik vind het altijd geweldig om te zien. Het zal bijzonder zijn om daar aan de start te staan, ik kan niet wachten om er te rijden.” Voor Tirreno-Adriatico houdt Alaphilippe de opties open. “In eerste instantie ga ik daarnaartoe om etappes te winnen, maar als ik er goed voorsta wil ik ook voor een klassement gaan.”

“Ik moet bij de les blijven”
Het derde en laatste doel dat de Fransman in maart heeft is Milaan-San Remo, waar hij hoopt nog beter te doen dan zijn derde plaats in 2017. Maar die koers winnen is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ook Alaphilippe: “Het hangt allemaal af van het koersverloop en andere factoren zoals het weer. Als het de hele dag waait en regent zoals vorig jaar weet ik dat het niet voor mij zal zijn. Maar gelukkig is Milaan-San Remo ieder jaar weer anders.”

Na La Classicissima zal Alaphilippe even stoom afblazen om zichzelf daarna via de Ronde van het Baskenland voor te bereiden op de Ardennenklassiekers. Ook in die wedstrijden hoopt de heuvelspecialist natuurlijk te scoren. “Ik heb veel doelen in het voorjaar, dus ik zal bij de les moeten blijven. Ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we wel wat voor resultaten dat oplevert.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.