Julien Taramarcaz (29) hangt fiets aan de wilgen
Foto: Orange Pictures / Sportfoto
vrijdag 17 februari 2017 om 15:56

Julien Taramarcaz (29) hangt fiets aan de wilgen

Julien Taramarcaz heeft besloten om een punt te zetten achter zijn veldritcarrière. De 29-jarige Zwitser rijdt aanstaande zondag tijdens de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle zijn laatste wedstrijd als prof, zo meldt zijn ploeg ERA-Circus.

Taramarcaz geeft aan dat zijn veldritpensioen mede is ingegeven door financiële motieven. “Een moeilijke, maar een weloverwogen beslissing. Ik hou van het veldrijden, maar ik heb sportief een heel moeilijk jaar achter de rug en dat maakt het financieel ook moeilijker. Ik heb ook een gezin waar ik voor leef en op een bepaald moment moet je een keuze maken. Mijn leven als renner zeg ik vaarwel, maar het veldrijden en de mensen waar ik de voorbije drie jaren mee samenwerkte niet. Ik ben iedereen heel dankbaar.”

Taramarcaz werd vier keer Zwitsers kampioen bij de profs. In 2013 werd hij zesde op het WK in Louisville.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2017 16:03
Oh wat jammer, was toch een van de betere buitenlandse renners. Dit jaar was inderdaad niet goed, veel gesukkel met blessures en dan zak je op de ranking en moet je vanop vierde of vijfde rij starten en wordt het nog moeilijker om resultaten te halen.
17 februari 2017 17:31
En weer een non-BE vlaggetje minder.
17 februari 2017 18:44
Was de laatste anderhalf jaar flink weggezakt, wel jammer want leek de aansluiting wel goedgemaakt te hebben daarvoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.