Kasseien gestolen op legendarische Carrefour de l’Arbre-strook
foto: Les Amis de Paris-Roubaix
woensdag 10 april 2024 om 10:52

Kasseien gestolen op legendarische Carrefour de l’Arbre-strook

Er zijn zondag, na de 121ste editie van Parijs-Roubaix, kasseien verdwenen op Carrefour de l’Arbre. Volgens Les Amis de Paris-Roubaix zijn ze gestolen door ‘fans’. Dit gebeurde in het verleden ook al een keer.

“Na de wedstrijd zijn er kasseien van Carrefour de l’Arbre verdwenen”, laat Les Amis de Paris-Roubaix, een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het onderhouden en behouden van de kasseistroken uit de Hel van het Noorden, weten via sociale media. En daar bleef het niet bij. “Er lag ook veel afval langs het parcours. Belachelijk.”

Meer incidenten
De 121ste editie van Parijs-Roubaix werd na een indrukwekkende solo van net geen zestig kilometer gewonnen door wereldkampioen Mathieu van der Poel, maar stond ook bol van de incidenten. Zo werden niet alleen kasseien gestolen na afloop van de wedstrijd, maar was er tijdens de race ook het inmiddels veelbesproken ‘petjesincident’.

Intussen dook er op X ook nog een opmerkelijke video op, waarin te zien is hoe enkele werknemers van de Spaanse ploeg Movistar het op een van de kasseistroken aan de stok krijgen met een groepje Vlaamse wielerfans. Het kwam uiteindelijk tot een woordenwisseling en het gooien van een bidon.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.