Katusha-eigenaar Makarov kiest voor fusie met Arkéa-Samsic

Door , dinsdag 30 juli 2019 om 16:09
Katusha-eigenaar Makarov kiest voor fusie met Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Katusha staat op het punt samen te gaan met Arkéa-Samsic. Het nieuws is door diverse bronnen bevestigd aan WielerFlits. Igor Makarov blijft eigenaar van de WorldTour-licentie. We vernamen ook dat de renners – waaronder dus Nairo Quintana – vanaf 1 januari op BMC-fietsen gaan rijden.

Makarov praatte de voorbije weken met meerdere partijen. Vijf of zes, naar verluidt. Een ervan was Israel Cycling Academy. Ook daar zijn ze al een tijdje tuk op een promotie naar de WorldTour. Maar ook Arkéa-Samsic, dat de laatste maanden al bijzonder actief is op de transfermarkt, was al die tijd in de running.

Ondertussen zou de beslissing genomen zijn. De renners die nog onder contract liggen bij Arkéa-Samsic kregen zelfs al een document onder de neus. Mits het ondertekenen ervan, verklaren ze zich akkoord om mee de stap naar de WorldTour te zetten. Makarov blijft de grote baas en heeft inmiddels een WorldTour-licentie voor 2020 aangevraagd.

11 + 11
Katusha-Alpecin heeft nog elf renners (waaronder Nils Politt, Jens Debusschere en Jenthe Biermans) onder contract voor 2020. Bij Arkéa-Samsic zijn er dat eveneens elf (waaronder Warren Barguil, maar ook Bram Welten). Volgens onze bronnen speelden ook die aantallen een rol in de definitieve beslissing. Als je twee teams van vijfentwintig renners laat samenvloeien, heb je een numeriek probleem.

En met die 22 renners onder contract is er nog voldoende ruimte om de transfers af te ronden, zoals die van Nacer Bouhanni, de broers Quintana, Winner Anacona, Diego Rosa en Fernando Barceló… Tot slot kunnen we nog meegeven dat de nieuwe fusieploeg (Katusha-Arkéa? Arkéa-Katusha?) wellicht op BMC-fietsen zal rijden. Tenminste, ook dat werd ons de voorbije dagen bevestigd.


Renners (11) Katusha-Alpecin met contract voor 2020: Jens Debusschere, Jenthe Biermans, Enrico Battaglin, Alex Dowsett, Reto Hollestein, Dani Navarro, Nils Politt, Mads Würtz Schmidt, Dmitry Strakhov, Harry Tanfield, Rick Zabel

Renners (11) Arkéa-Samsic met contract voor 2020: Warren Barguil, Maxime Bouet, Anthony Delaplace, Elie Gesbert, André Greipel (?), Thibault Guernalec, Romain Hardy, Laurent Pichon, Alan Riou, Connor Swift, Bram Welten

Aanwinsten Arkéa-Samsic voor 2020: Nacer Bouhanni, Nairo Quintana, Dayer Quintana, Winner Anacona, Diego Rosa, Fernando Barceló

Dit artikel delen:

1 Reactie

leffe 30 juli 2019 om 16:53

Dat is goed nieuws voor beide teams

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.