King Lok Cheung kroont zich tot Aziatisch kampioen tijdrijden
donderdag 21 januari 2016 om 06:33

King Lok Cheung heeft zich in Oshima (Japan) gekroond tot kampioen van Azië tegen de klok. De renner uit Hongkong bleek na 44,8 kilometer nipt de beste. De Zuid-Koreaan Hyeong Min Choe (Geumsan Insam Cello) finishte als tweede en moest slechts zeven seconden toegeven op de winnaar. De Iraniër Alireza Haghi pakte de bronzen medaille en deed er slechts tien seconden langzamer over dan Cheung. In Japan reden slechts veertien wielrenners een tijdrit om het Aziatisch kampioenschap tijdrijden.

De Taiwanese wielrenner Chun Kai Feng (Lampre – Merida) was de enige WorldTour-renner aan de start. Hij finishte als achtste. Winnaar King Lok Cheung volgt Hossein Askari (Pishgaman Giant) op als winnaar. Bij de vrouwen kroonde Mayuko Hagiwara (Wiggle High5) zich tot Aziatisch kampioen tijdrijden. Zondag staat het Aziatisch kampioenschap op de weg op het programma.