Kittel over Wiggins: “Voor zo iemand hebben ze de Paralympics in het leven geroepen”
foto: Sirotti
vrijdag 14 oktober 2016 om 13:05

Kittel over Wiggins: “Voor zo iemand hebben ze de Paralympics in het leven geroepen”

Marcel Kittel en André Greipel hebben in de Duitse pers scherpe kritiek geuit op Bradley Wiggins. In een interview met de Suddeutsche Zeitung zeggen de twee sprinters dat zieke renners niet zouden moeten koersen.

Bradley Wiggins houdt al enige tijd de gemoederen bezig in de wielerwereld. De 36-jarige olympisch baankampioen is in opspraak gekomen nadat een hackerscollectief medische gegevens naar buiten bracht. Uit de documenten werd duidelijk dat hij in aanloop naar de Tour de France van 2011 en 2012 (die hij won) met toestemming van de UCI een grote dosis intramusculaire langwerkende corticosteroïden inbracht.

Volgens Kittel heeft iemand met zware astma niets te zoeken in een prestatiesport: “Voor zo iemand hebben ze de Paralympics in het leven geroepen. Daar krijgen mensen met één been de kans om zich met anderen te meten.”

Zijn landgenoot Greipel is het daar mee eens: “Wanneer je ziek bent, doe je niet aan wielrennen. Om die reden zijn we lid geworden van de MPCC. Nu weten we ook waarom Sky daar niet toe behoorde.”

Inmiddels is het Britse antidopingagentschap UK Anti-Doping een onderzoek gestart naar Bradley Wiggins en wielerploeg Sky.

Update 17:12
De Duitse wielerbond en Marcel Kittel hebben zich in een persverklaring gedistantieerd van de uitspraken die hij zou hebben gedaan. Volgens Kittel is zijn uitspraak volledig uit de context gehaald en wil hij benadrukken “dat ik zeer veel respect heb voor de prestaties van gehandicapte atleten.” De Duitse wielerbond BDR heeft als bewijs een transcript van het gesprek gepubliceerd.

Lees ook: Kittel distantieert zich van Wiggins-uitspraak: “Volledig uit de context gehaald”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2016 15:05
Persoonlijk vind ik Kittels' ozon-behandeling op zeer jonge leeftijd geen bijzonder sterk wapen om Wiggins' zeer bewust gebruik van mazen op het hoogtepunt van zijn carriere af te slaan. Kittel komt op mij oprecht over als 100% anti-dope maar hij A : overdrijft vaak/altijd en B : Heeft relatief makkelijk lullen vanuit zijn 'niche' binnen de wielrennerij.
14 oktober 2016 15:36
Edit redactie: overtreding van de huisregels.
14 oktober 2016 16:14
Echt schandalig, op het ranzige af... er staat echt een 'is' te veel in de laatste zin: goed opgemerkt, silent hill!
14 oktober 2016 16:17
Iemand heeft nooit een mening of verkondigt obligate perspraatjes:
Grijze muis, kleurloos etc.

Iemand heeft een duidelijke mening en durft buiten de mediatrainingpraatjes te stappen:
Lul, eikel, hypocriet, erover

Heerlijk toch het windvaangehalte bij een flink aantal reaguurders op dit topic. Zouden zo de wielrennerij inkunnen, met hun dubbele standaarden ;)
14 oktober 2016 16:19
Al die attesten zijn toch geheim? Daarom wisten we voor die hack ook niet van Wiggins zijn medicijngebruik. We weten dus ook niet wat Kittel en Greipel gedurende de jaren allemaal 'legaal' gebruikt hebben om te kunnen presteren..

Aan de ene kant vind ik dat al die attesten openbaar moeten zijn zodat 'het publiek' weet wat er gaande is en onafhankelijke artsen hun oordeel erover kunnen geven. Aan de andere kant druist dat ook in tegen het medisch beroepsgeheim en privacy van de renners.

Maar de vergelijking me de paralympics slaat natuurlijk nergens op, astma is wel wat anders dan een been missen oid. Maar ik volg wel zijn punt dat het discutabel is om mensen met zware astma net zoveel medicijnen toe te dienen totdat ze van 'gezonde' renners kunnen winnen..

Is er trouwens iets bekend over Wiggins zijn medicijngebruik tijdens zijn successen op de baan?
14 oktober 2016 16:57
Slappe attaque CdP, je betitelt iedereen maar lukraak als windvaan en geeft zelf niets eens je mening, grijze muisch !
14 oktober 2016 16:59
Oei dokter ik heb een laag libido, zei een italiaanse renner een paar jaar geleden. Testosteron injecties waren de 'oplossing'. Verzin maar een klacht en je kunt jezelf oppompen tot het niveau van de gezondere/betere/talentvollere concurrentie...

Profwielrennen in een notedop, kennelijk nog steeds :(
14 oktober 2016 17:02
@rv
Je volgt WF genoeg om mijn standpunt over doping, tue's, 42-jarigen die plots de Vuelta winnen en andere competitievervalsing te kennen toch ;)

Reacties zijn gesloten.