Klassementsleider Skjelmose: “Trots dat onze ploeg de toon zette”
zaterdag 17 juni 2023 om 18:18

Klassementsleider Skjelmose: “Trots dat onze ploeg de toon zette”

Klassementsleider Mattias Skjelmose zette zijn manschappen vanaf kilometer nul op kop in de serene zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. Pas in de laatste 25 kilometer werd er gekoerst, voordien was het Trek-Segafredo dat het tempo oplegde.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben trots dat onze ploeg de toon heeft gezet over hoe de wedstrijd moest verlopen. De andere renners hebben dit de hele rit gerespecteerd. Ik ben heel trots dat we zoiets hebben kunnen doen”, vertelt de Deen aan Eurosport. “Al was het wel een speciale dag, de eerste keer terug koersen na de tragedie.”

Skjelmose kan zich morgen tot eindwinnaar kronen van de Ronde van Zwitserland. “Normaal moet ik het wel kunnen afwerken. Ik weet het niet goed, het zal van de benen afhangen. Ik voelde me goed in de proloog en werkte veel met de tijdritfiets. Bovendien ligt ook het parcours mij: het doet me denken aan het rondje in Luxemburg, waar ik vorig jaar won.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.