Kluge en Reinhardt leiden na tweede avond Zesdaagse van Gent
Kluge en Reinhardt - foto: Cor Vos
donderdag 14 november 2019 om 08:32

Kluge en Reinhardt leiden na tweede avond Zesdaagse van Gent

Roger Kluge en Theo Reinhardt zijn na de tweede avond van de Zesdaagse van Gent de enige leiders. Het Duitse koppel heeft in ’t Kuipke alle andere ploegen op een ronde achterstand gezet. Wel werd de Zesdaagse opnieuw opgeschrikt voor een zware valpartij.

Tijdens een sprintwedstrijd voor paralympische wielrenners kwamen Kris Bosmans en Diederick Schelfhout hard ten val en in de tribune terecht. Het programma werd bijna een half uur stilgelegd, omdat beide renners moesten worden behandeld. Bosmans werd naar het ziekenhuis gebracht, waar geen zware blessures werden vastgesteld. Schelfhout kwam er ook zonder al te veel erg vanaf.

Cavendish terug in actie
Het hoofdtoernooi van de Zesdaagse moest na dinsdag al verder zonder de hard gevallen Gerben Thijssen. Mark Cavendish kon ondanks een zware crash op de openingsdag wel weer starten met zijn Belgische partner Iljo Keisse.

In de eerste ploegkoers van de avond wisten Kluge en Reinhardt hun slag te slaan. Met 59 punten staan zij na twee dagen aan kop. Zes koppels staan op een ronde achterstand van de Duitsers. Robbe Ghys en Kenny De Ketele hebben met 91 punten bijna een bonusronde te pakken. Die krijgen zij als ze 100 punten hebben. Kort daarachter staan Jules Hesters-Otto Vergaerde en Jan-Willem van Schip-Yoeri Havik. Het duo Cavendish-Keisse is zesde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.