Knaven ziet Thomas de Tour winnen: “Dromen kunnen waarheid worden”
foto: Sirotti
zaterdag 28 juli 2018 om 19:27

Knaven ziet Thomas de Tour winnen: “Dromen kunnen waarheid worden”

Servais Knaven, ploegleider bij Sky, zag in de afsluitende tijdrit zijn renners Geraint Thomas en Chris Froome de eerste en derde plaats in de Tour veiligstellen. “Ik vertelde Thomas dat dromen waarheid kunnen worden”, vertelt Knaven tegen de NOS.

“Het is ongelooflijk voor hem”, vertelt de oud-profrenner, “hij had zelf ook niet verwacht dat hij de Tour ging winnen. Echt chapeau voor de manier hoe hij altijd is blijven doorvechten, tegenslagen te boven komen en altijd blijven geloven in jezelf. Ik denk dat dat echt de grondslag is geweest voor deze overwinning van G.”

“Hij is nooit in de problemen, zowel op het vlakke niet als bergop niet. In de tijdrit had ik het gevoel dat hij het op het eindje een beetje liet lopen om geen gevaar meer te lopen. Ik denk dat hij misschien wel elke dag de beste renner was”, eindigt de Nederlander trots.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2018 19:48
Eindelijk de eerste keer top tien in een grote ronde voor Thomas !!
28 juli 2018 19:49
Hij liet het lopen omdat hij dacht dat Froome ging winnen denk ik
28 juli 2018 19:51
Hij wint net als Bjarne Riis de Tour op zijn 32e.
28 juli 2018 20:05
Natuurlijk hou je niet in om Froome te laten winnen. Stel je rijdt lek, of valt in de laatste bocht. Kom je net een paar seconden tekort. En dan achteraf zeggen en weten dat je ff hebt ingehouden om Froome te laten winnen. Gewoon geen risico meer lopen op het einde.
28 juli 2018 20:16
Hij hield in omdat hij geen risico meer wilde nemen. Hij had de snelste tussentijd en ging al bijna onderuit. Ritzege van ondergeschikt belang. Hij had hier wel de etappe kunnen winnen.
28 juli 2018 20:35
Wie goed heeft opgelet naar de overzichtjes die tijdens de tijdrit waren te zien had kunnen zien dat Thomas al wat achterstand had in de tijdrit op Dumoulin en Froome, voordat hij rustig aan ging doen. Dat hadden de heren Ducrot en Dijkstra niet opgemerkt.
28 juli 2018 22:28
@Marszzz
Het is niet duidelijk of Thomas eerst tijd verloor en daarna rustiger reed, of andersom. We zullen nooit weten of hij de tijdrit had gewonnen als hij voluit had gereden - ik vermoed van wel maar ben blij dat ie heeft verloren. :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.