Kopecky over Olympische ploegkoers: “Planning loopt redelijk in het water”
Kopecky en Bossuyt in betere tijden - foto: Cor Vos (archief)
maandag 19 juni 2023 om 14:17

Kopecky over Olympische ploegkoers: “Planning loopt redelijk in het water”

Goed twee weken geleden kwam naar buiten dat Shari Bossuyt positief heeft getest op het verboden product letrozole metabolite. Dat was niet alleen slecht nieuws voor Bossuyt zelf, maar ook voor Lotte Kopecky. Laatstgenoemde droomt van een medaille op de Olympische Spelen van Parijs 2024, maar ziet die kansen slinken nu haar koppelgenote voor de ploegkoers geschorst dreigt te worden.

Op basis van de prestaties van de voorbije jaren maakte het duo Bossuyt-Kopecky een serieuze kans op het goud op de koppelkoers in Parijs. De Belgische wielerbond ziet zijn kansen op dit onderdeel echter flink slinken als Bossuyt niet meedoet. Maar de gevolgen kunnen nog groter zijn: het is niet ondenkbaar dat België zich – door het eventuele wegvallen van Bossuyt – helemaal niet plaatst voor de koppelkoers.

Kopecky heeft zich voor het eerst uitgelaten over de positieve dopingcontrole van haar baanpartner Bossuyt. Hoe kijkt Kopecky naar deze zaak? “Die vraag is me al vaker gesteld, maar ik wil daar eigenlijk niet echt mijn mening over geven. Het enige wat me enorm stoort, is dat mensen heel snel vooroordelen hebben over dit geval”, klinkt het in gesprek met Sporza.

“Ik zie misschien het goede in de mensen. Je steekt voor niemand je hand in het vuur. Maar stel je eens in de plaats van Shari: ze is een jonge vrouw op wie heel veel afkomt nu. Ik vind het heel jammer dat bepaalde mensen op die manier reageren.”

Over ploegkoers met Bossuyt: “Op dit moment zie ik het niet gebeuren”
Kopecky zit wel met kopzorgen richting de Spelen van Parijs. “De planning loopt redelijk in het water. Op dit moment zie ik het niet gebeuren, een ploegkoers met Shari op de Spelen. Al blijf ik daar altijd op hopen. Ik hoop dat de zaak snel evolueert, dat er snel duidelijkheid komt. Dat zij weet waar ze aan toe is en ik ook weet waar ik aan toe ben. Als ze vrijgepleit wordt of onschuldig verklaard, ga ik zeker nog met 200 procent voor die ploegkoers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.