Kruijswijk tweede in het klassement: “Op deze benen had ik gehoopt”
foto: Sirotti
woensdag 14 juni 2017 om 08:58

Kruijswijk tweede in het klassement: “Op deze benen had ik gehoopt”

Steven Kruijswijk kende een goede eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland. De kopman van LottoNL-Jumbo eindigde als derde in de rit en vindt zichzelf terug op de tweede plek in het klassement. “Het is nog steeds afwachten hoe ik deze ronde ga eindigen, maar vandaag was het een goed teken dat ik goed hersteld ben van de Giro”, vertelde hij na afloop van de rit tegen De Telegraaf.

“Op deze benen had ik in Zwitserland gehoopt”, zegt Kruijswijk. “Hopelijk kan ik hier nog een goed resultaat rijden, vandaag was in ieder geval een stap in de goede richting. Ik voelde mij heel de klim goed, alleen had ik niet het vertrouwen op een keer voluit te gaan. Dat kwam ook omdat ik wist dat het moeilijk werd om voor de etappe zelf te rijden, daardoor werd ik iets behoudender. Dat je dan derde wordt in de rit, is goed. Nu kun je weer verder kijken naar het weekend.”

Kruijswijks achterstand op klassementsleider Damiano Caruso (BMC) is vijftien seconden. Domenico Pozzovivo, Simon Spilak, Marc Soler en Mathias Frank staan ook nog binnen de minuut van Caruso. “Het is geen Dauphiné-startveld, zo eerlijk moeten we ook zijn. Maar dat ik vooraan meedoen, dat geeft vertrouwen en daar zit misschien nog iets moois in deze week.”

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
14 juni 2017 10:50
Inderdaad, als Spilak beter was, was ie weggereden en had ie zeker Kruijswijk geklopt in de sprint.
14 juni 2017 10:52
'Op deze benen had ik gehoopt'. Prachtig, die onthouden we.
14 juni 2017 10:54
e.e.a. zal af hangen van hoe ze gaan presteren als ze op hoogte rijden en hoe zwaar de Giro toch nog mee gaat wegen. Spilak zal waarschijnlijk een stuk frisser zijn en naar het einde nog een sloot meer energie in de tijdrit kunnen pompen vermoed ik zo.
14 juni 2017 11:01
Een genot om de oude Steven weer bezig te zien. Wat de uitslag betreft, dat zie ik zondag wel, dit jaar zakken overal de toppers wel is een keer door het ijs in de etappekoersen.
14 juni 2017 11:22
@shutup
Verrassend zeg :)

on: Het blijft jammer van die val in Yorkshire. Een epische strijd Dumoulin-Kruijswijk om de Girozege is ons onthouden ;) Hij heeft duidelijk nog wat goed te maken, en op basis van de etappe gisteren zou ik niet weten wie er beter is in de ronde.
14 juni 2017 11:24
Mooi om Kruijswijk zo te zien, ik hoop op een ritwinst voor hem, liefst in combi met de eindzege naturlijk. Voor kruijswijk zelve is het na die 3 bijna missers in de giro vorig jaar echter belangrijk dat hij iets wint. Liever ritzege+top6 dan plek 2 of 3 van de einduitslag.

@Slurpie Blauw: aan zijn stand verplicht? want Frank, Costa, Pozzo en spilak zijn zulke koekenbakkers. nog niet over Lopez en solar gesproken. DIe eerste 4 zijn erkende klein en grote ronderenners, die vaak een mooier palmares overleggen kunnen dan Steven kruijswijk.
14 juni 2017 12:04
@thailand
Goeie argumenten. Anderzijds vind ik het altijd bijzonder jammer als een een rittenkoers gewonnen wordt zonder ritzege (zoals een puntenklassement zonder ritzege ook "onaf" aanvoelt).
14 juni 2017 13:20
Ik deel de mening van Nederbelg, de overwinning van Dumoulin op Oropa heeft (naast de geweldige tijdritten) zijn roze trui zoveel meer glans gegeven. Zou het een idee zijn om overwinningen nog zwaarder mee te laten tellen voor de puntentrui en in bergritten de bonificatiesecondes voor de winnaar flink te verhogen?
Zou op deze manier de puntentrui eerder naar de beste sprinter gaan en zullen de klassementsmannen daardoor meer interesse hebben in het terughalen van de vlucht? De overwinning gister van Warbasse was mooi, maar bij meer boni's hadden de klassementsmannen wellicht eerder aangegaan en hem bijgehaald.
14 juni 2017 13:22
@Grobbel
En Kruiswijk is 12 maanden per jaar wereldtop? Denk niet dat hij verder komt dan de 2 maanden van Spilak. Eerder nog minder.
14 juni 2017 13:45
'Geurt Harm - 14 juni 2017 om 09:44
Weet iemand eigenlijk waarom Gesink niet meerijdt? Die jongen behaalde zijn beste resultaten toen hij meer wedstrijden reed en de laatste jaren rijdt hij er steeds minder en zie ik ook zijn strava-trainingsafstanden geringer worden…'

Ik vind juist dat Gesink veel verstandiger traint en koerst. Het heeft helemaal geen zin om dagelijks meer dan 200km te trainen. Etappes duren maximaal 6 1/2 uur. En veel etappes zijn tegenwoordig korter en intensiever. Hij is duidelijk met een afwisselende trainingsperiode bezig. Lang-kort/herstel-kort intensief-TT interval etc....

On topic:
Met een beetje geluk heeft Steven door zijn slechte herstel in de Giro (lees opvolgende tegenslagen) nu te maken met supercompensatie en kan hij deze verder prachtige ronde winnend afsluiten. Hij ziet er scherp uit.
14 juni 2017 13:45
@Jean
Nu is het wachten op de volgende uitspraken vanuit het peloton:
Van Garderen:"Op deze benen had ik niet gehoopt"
Clement:"Dit zijn niet mijn benen vriend"
Bouwman:"Op deze benen kan ik bouwen"
Roglič: "Op deze Been had ik niet gehopt"
Voigt: "I hope for my legs to shut up"
14 juni 2017 13:52
Pizzi: "Ik had niet op José Been als commentator gehoopt"
14 juni 2017 22:05
Afwachten, verder kijken, gehoopt, misschien? Niet echt de woorden die horen bij een renner met zelfvertrouwen en de guts om te gaan voor de overwinning. Wel typisch de woorden die bij Lotto NL en haar dozijn ploegleiders horen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.