Kwiatkowski: “Dit is een onverwachte overwinning”
foto: Sirotti
zaterdag 4 maart 2017 om 17:09

Kwiatkowski: “Dit is een onverwachte overwinning”

Michał Kwiatkowski (Sky) soleerde vandaag naar zijn tweede overwinning in de Strade Bianche. “Ik ben zo blij”, jubelde de oud-wereldkampioen kort na afloop in het flashinterview. “Dit is een onverwachte zege.” 

“Na het lastige seizoen van vorig jaar kreeg ik nog steeds veel vertrouwen van de ploeg”, verklaarde hij. “De voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft zich nu al uitbetaald. Een tweede overwinning in de Strade Bianche, dat is gewoon geweldig!”

Kwiatkowski had de zege niet meteen zien aankomen. “Na de Sante Marie sectie voelde ik me eigenlijk niet zo goed, maar ik dacht dat het beste zou zijn om gewoon mijn eigen ding te doen. Dat is waarom ik van zo ver aanviel. Ik ben blij dat het uiteindelijk goed kwam.”

De Pool plaatste zijn beslissende demarrage op ongeveer vijftien kilometer van het einde, vlak voor de laatste grindstrook. Hij breidde zijn voorsprong vervolgens steeds verder uit en kon solo over de streep komen, voor Greg Van Avermaet en Tim Wellens.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2017 17:51
Slimme zet om op kousenvoeten weg te rijden. En dan sterk gereden om zijn voorsprong te behouden.
4 maart 2017 18:36
ja als je de berichten over Sky leest ,. word deze overwinning met andere ogen bekeken denk ik "
4 maart 2017 19:25
Wereldkampioen, Gold race, E3 Harelbeke, 2x Strade Bianche op je 26 ste en toch maar per se willen gaan voor grote rondes en, sterker nog, zelfs bereid zijn daarvoor te knechten...
Je moet het maar doen.


Multitalent maar de hier alom geprezen Lefevere had gelijk: hij kan iedere wedstrijd ter wereld winnen, behalve de Tour.
5 maart 2017 12:02
achilles, ik vind het jammer dat zoveel talenten zich in het keurslijf van drieweekse-ronderenner duwen. Het is slechts heel weinigen gegeven echt mee te dingen voor winst of podium, dus het leeuwendeel strijdt voor ereplaatsen.
7 maart 2017 09:36
Het is ook net hoe zo'n grote ronde uitgezet is. Als er maar één of twee aankomsten bergop zijn én verder niet veel hooggebergte én daarnaast ook nog eens boni's te verdienen zijn...

Dan geef ik ook Kwiatkowski wel een kans op een grote ronde. Maar dat zijn dus wel uitzonderlijk situaties. Zulke rondes zijn er maar eens in de zoveel jaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.