Kwiatkowski emotioneel na eerste zege in thuiskoers: “Was gissen naar mijn vorm”
foto: Sirotti
dinsdag 7 augustus 2018 om 19:40

Kwiatkowski emotioneel na eerste zege in thuiskoers: “Was gissen naar mijn vorm”

Michał Kwiatkowski won de afgelopen jaren ’s werelds grootste koersen. Zo zegevierde de 28-jarige renner al in Milaan-San Remo, de Amstel Gold Race en Strade Bianche, en werd hij in 2014 wereldkampioen op de weg. De allrounder won echter nog nooit een etappe in ‘zijn’ Ronde van Polen. Tot vandaag. Dit tot grote vreugde van Kwiat. “Dit is een emotioneel moment. Hier winnen is heel speciaal”, zo liet hij na afloop van de vierde etappe weten.


Kwiatkowski wist op de verschrikkelijke muur van Szczyrk – met percentages tot 17% – Dylan Teuns en George Bennett af te troeven. Hij veroverde en passant ook de leiderstrui. “Mijn ploeggenoten namen tijdens de rit hun verantwoordelijkheid, ook al wisten ze niet of ik wel in vorm was.”

“Ik wist niet hoe goed de benen waren, zo vlak na de Tour de France. Na drie vlakke etappes kun je nog weinig zeggen over de conditie. Je weet niet hoe je lichaam reageert in een dergelijk zware finale. Ik was echter wel zeer gemotiveerd”, zo laat hij weten.

De Sky-coureur had tot vandaag nog nooit een etappe gewonnen in zijn thuiskoers, ondanks diverse pogingen. “Het is een zeer speciale overwinning, vooral omdat het een schitterende finish was. Een van de mooiste aankomsten uit de geschiedenis van de Ronde van Polen.”

Over komende dagen: “Probeer mijn focus te behouden”
Kwiatkowski heeft met nog drie zware etappes te gaan uitzicht op de eindzege. Teuns en Bennett volgen in het klassement op respectievelijk acht en tien seconden. Toch waakt de Pool voor overmoed. “Het is niet gemakkelijk om kalm en gefocust te blijven. De media en de fans zorgen voor een bepaalde druk.”

“Het is zaak om goed te herstellen, rustig te blijven en te focussen op het behalen van het einddoel”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2018 21:38
Is deze man nu zo onderdanig of verdient hij zo'n riant salaris bij Sky dat hij het prima vindt om in de grote rondes zijn kopman te beschermen in dergelijke etappes? Hij kan toch altijd meedoen om de knikkers op deze aankomsten. Echt een toprenner, maar ik zie hem toch zo graag bij een andere ploeg fietsen.
8 augustus 2018 00:23
@El Matador: wellicht krijgt hij in de Vuelta iets meer vrijheid (zeker als Bernal niet mee kan / gaat doen). Met een proloog en vervolgens punch aankomst ligt de leiderstrui voor het oprapen voor hem lijkt me.
8 augustus 2018 03:50
Wie is favoriet voor de etappe van vandaag! Weer wat klimwerk zeker, of een vlucht groep?
8 augustus 2018 08:55
Fantastische renner met een gebrek aan ambitie. Doodzonde dat hij niet voor eigen kansen gaat, bij elke andere ploeg is hij kopman.
8 augustus 2018 13:28
ik denk als hij zichzelf echt op een grote ronde richt dat hij daar ook mee kan doen voor de overwinning !
8 augustus 2018 15:20
@ Stofzuigert, hij is hier ook kopman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.