Kwiatkowski vol trots met regenboogtrui in Lombardije
zaterdag 4 oktober 2014 om 17:32

Kwiatkowski vol trots met regenboogtrui in Lombardije

Zondag 5 oktober zal Michal Kwiatkowski voor het eerst te bewonderen zijn in de regenboogtrui. De nieuwbakken wereldkampioen staat dan aan de start in de Ronde van Lombardije en is trots dat hij de trui mag dragen.

“Gisteravond zag ik de regenboogtrui voor het eerst en ik kon daardoor niet goed slapen”, vertelde de Pool op een persconferentie voorafgaand aan de Italiaanse klassieker. “Ik moest er steeds aan denken hoe het zou zijn om hem te dragen.”

Michal Kwiatkowski

Zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step maakte vandaag ook openbaar hoe de trui er uit ziet (foto). Afgelopen jaar reed Rui Costa met een witte broek, dit zal bij Kwiatkowski niet het geval zijn. De Belgische formatie kiest voor een zwarte broek.

“Ik had niet gedacht dat het zo mooi en zichtbaar zou zijn”, aldus de winnaar in Ponferrada vorige week. “Het geeft me een geweldig gevoel om zo een beetje het wielrennen te mogen vertegenwoordigen door de regenboogtrui te dragen.”

Michal Kwiatkowski

De afgelopen week stond het leven van de 24-jarige renner helemaal op zijn kop. “Het was helemaal anders dan wat ik gewend ben in het leven. Na het winnen van de wereldtitel was het even moeilijk om me te focussen op de Ronde van Lombardije, maar ik wil mijn overwinning niet te lang vieren.”

Trainen deed de Pool in zijn thuisstad. “Ik was de afgelopen week bij mijn vriendin en mijn familie en wilde vooral relaxen. Feitelijk ben ik echter nog steeds in shock. Ik heb dan maar thuis getraind, want ik wil mijn trui wel laten zien in Lombardije.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.