Laurens De Plus: “Extra gemotiveerd vanwege Igor Decraene”
Laurens De Plus - Foto: Sirotti
donderdag 18 mei 2017 om 10:18

Laurens De Plus: “Extra gemotiveerd vanwege Igor Decraene”

Laurens De Plus was één van de drie Belgen die gisteren op weg naar Bagno di Romagna vertegenwoordigd was in de vlucht van de dag. De renner van Quick-Step Floors was extra gemotiveerd om mee te zitten. “Mijn goede vriend Igor Decraene werd hier vier jaar geleden wereldkampioen”, vertelt De Plus aan Sporza. “Ik wou iets terugdoen voor hem.”

Decraene overleed drie jaar geleden door een noodlottig ongeval. In Florence werd hij wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. “Daarom was ik vandaag van bij de start extra gemotiveerd om er iets van te maken”, zegt De Plus. “Igor was een goede vriend, die ik niet zomaar vergeet. Tijdens de voorbereiding naar dat WK in Firenze waren we kamergenoten. Ik vind het nog altijd jammer dat hij er niet meer is. Ik wou vandaag iets terugdoen voor hem door te winnen. Hopelijk lukt het in de toekomst wel.”

Uiteindelijk kwam De Plus tijdens de finale tekort. “Ik had al veel energie verspild op de eerste klim omdat ik absoluut in de vlucht van de dag wou zitten,” kijkt hij terug. Ook zijn gebrek aan ervaring speelde een rol. “Ik heb nog niet vaak in de finale van een wedstrijd gezeten, waardoor ik nog niet goed aanvoel wanneer ik moet gaan. Dat is iets dat je moet leren”, kijkt hij terug. “Op het einde was ik gewoonweg ook leeg.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2017 10:29
Die woekerde inderdaad met zijn krachten in de beginfase.
18 mei 2017 10:38
Aangename kennismaking met De Plus gisteren. Sterke koers gereden. Jammer dat hij in het begin wat met z'n krachten heeft gesmeten anders had hij misschien nog vooraan gezeten ook.
18 mei 2017 12:02
Heeft zich goed getoond gister, is de Plus ook niet meer een renner voor de punchetappes?
18 mei 2017 14:01
Hier in België wordt hij ons grootste klim -en grote ronde talent genoemd. Maar goed, op zo'n leeftijd kan hij nog verschillende wegen inslaan.
18 mei 2017 14:07
Elke dag iemand eren en eens zal het lukken.
18 mei 2017 15:55
Dat gaat zeker in de toekomst nog eens lukken. Blijf aanvallen! Talent genoeg zo te zien!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.