Laurens De Plus na zege in UAE Tour: “Jongerentrui is bonus”

zondag 24 februari 2019 om 15:33
Laurens De Plus na zege in UAE Tour: “Jongerentrui is bonus”

foto: Cor Vos

Laurens De Plus ziet een droom uitkomen. De Belgische klimmer wist met zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma de openingsploegentijdrit in de UAE Tour te winnen. Kopman Primož Roglič is de eerste leider, De Plus mag de witte jongerentrui aan.

“Ik wilde meteen goed presteren in mijn eerste koers voor Jumbo-Visma en dat is gelukt”, aldus De Plus. “We hebben hier in januari veel op getraind en dat het meteen zo uitpakt, is een bekroning op die trainingsarbeid. We hebben hier een sterke, uitgebalanceerde ploeg en we gaan er alles aan doen om het klassement te verdedigen met Primož. Mijn jongerentrui is een mooie bonus, maar geen doel.”

Roglič: “Het begin is uitstekend”
Primož Roglič heeft zijn ambities voor eindwinst in de UAE Tour kracht bijgezet door de ploegentijdrit te winnen. “We zijn heel erg blij om het seizoen zo te starten”, zegt Rogla. “Je moet het ook laten zien en dat hebben we gedaan. Ik ben blij dat de trainingen die we gedaan hebben zijn vruchten al afwerpt.”

“Het was een erg snelle ploegentijdrit en het liep heel goed”, aldus de Sloveense kopman. “Ik kwam als eerste door de laatste bocht en heb toen een sprint getrokken. Het is mooi om de leiderstrui te hebben en we hebben zeker ambities om deze koers te winnen. Er gaan nog zware etappes komen, dus we bekijken het dag per dag. Het begin is in ieder geval uitstekend.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.