Laurens De Plus voert Jumbo-Visma aan in Waalse Pijl

dinsdag 23 april 2019 om 11:18
Laurens De Plus voert Jumbo-Visma aan in Waalse Pijl

Laurens De Plus - foto: Cor Vos

Een grotendeels Nederlandse selectie verdedigt morgen de kleuren van Jumbo-Visma in de Waalse Pijl. Laurens De Plus staat als kopman op papier voor de doordeweekse WorldTour-koers.

De Nederlandse WorldTour-ploeg heeft enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de Amstel Gold Race. Wout van Aert sloot afgelopen zondag zijn voorjaar af en hij zal dan ook niet in Hoei aan de start verschijnen. Laurens De Plus, die de Limburgse heuvelklassieker niet reed, doet dat daarentegen wel. De verwachtingen zijn meteen hooggespannen, want de Belg wordt als kopman uitgespeeld.

Robert Gesink was afgelopen zondag de hoogstgeklasseerde van de ploeg in de Amstel Gold Race. In de Waalse Pijl, waar Gesink in 2008 vierde werd, is hij er opnieuw bij. Ook landgenoten Koen Bouwman en Bert-Jan Lindeman waren ook al in de Limburgse heuvels te bewonderen. Lennard Hofstede en Timo Roosen komen nieuw invliegen als vervangers van Floris De Tier en Jos van Emden. De ploeg wordt vervolledigd door de ervaren Duitser Paul Martens.

Selectie Jumbo-Visma voor Waalse Pijl
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Timo Roosen
flag-de Paul Martens
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Lennard Hofstede

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.