Lefevere heeft twijfels bij kopmanschap Lampaert

dinsdag 4 december 2018 om 08:58
Lefevere heeft twijfels bij kopmanschap Lampaert

Lampaert in zijn kampioenstrui tijdens de BinckBank Tour. foto: Sirotti

Yves Lampaert wil volgend jaar kopman in de klassiekers zijn bij de formatie van Deceuninck-Quick-Step. Die kans krijgt de Belgisch kampioen ook van ploegbaas Patrick Lefevere. Al twijfelt de 63-jarige Belg wel aan zijn capaciteiten, zegt hij in het uitgebreide interview met Het Laatste Nieuws.

“Yves is een steengoede coureur, maar hij is nog niet van het niveau Terpstra. Remember Harelbeke, waar Niki Terpstra hem gewoon uit het wiel heeft gereden”, benoemt Lefevere als voorbeeld. “Lampaert is een heel enthousiaste jongen, hij maakt zich snel druk in de koers als hij zich goed voelt. Maar koersen gaat niet alleen om de beste zijn. In topklassiekers gaat het om details. Ik zie niet hoe Lampaert in de spurt Peter Sagan of Greg Van Avermaet kan kloppen.”

De ploegbaas van Quick-Step Floors gaf Lampaert een nieuw contract, met bonus omdat hij in 2018 Belgisch kampioen werd en Dwars door Vlaanderen won. “Maar vanaf nu is het niet meer: ‘Yveske, je mag een keer winnen.’ Nu is het moeten. Hij wil graag kopman zijn, dus hij is nu kopman.”

Lefevere: “Vertrek van Terpstra pijnlijker dan vertrek Gaviria”
Doordat de contractonderhandelingen met een nieuwe sponsor veel langer op zich lieten wachten dan de bedoeling was, kon Lefevere niet alle renners waarvan het contract afliep een hoog bedrag betalen. Tegen Niki Terpstra werd gezegd dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe ploeg. Die vond de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de E3 Harelbeke in Direct Energie. “Als ik meer geld had, zou Terpstra niet weg zijn. En was Fernando Gaviria gebleven. Renners als Gaviria krijgen dollartekens in hun ogen wanneer ze horen hoeveel andere ploegen willen betalen”, zegt de oud-renner van onder meer Marc Zeepcentrale Superia. De Colombiaanse sprinter maakte de overstap naar UAE Emirates, ondanks het vinden van de nieuwe hoofdsponsor Deceuninck. Lefevere: “Gaviria is een passant, zoals er veel zijn. Ik vind het vertrek van Terpstra pijnlijker.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.