Leidende Egan Bernal: “Schade beperken in de tijdrit morgen”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 juni 2019 om 19:19

Leidende Egan Bernal: “Schade beperken in de tijdrit morgen”

Egan Bernal breidde vanmiddag op imponerende wijze zijn voorsprong uit in het klassement van de Ronde van Zwitserland. Op de Gotthardpas kwam de Colombiaan solo over de streep. Met 41 seconden voorsprong op Rohan Dennis gaat hij morgen de tijdrit rond Ulrichen in.

“Ik ben erg blij met mijn overwinning vandaag. Vorig jaar won ik al eens de tijdrit in de Ronde van Romandië, dus het is mooi om opnieuw te winnen in Zwitserland”, reageerde Bernal na afloop van de etappe. “Het is lastig om in te schatten want je weet nooit precies hoe de concurrentie ervoor staat, maar ik voelde me echt goed. Dat vertelde ik aan de jongens en zoals altijd deden ze het geweldig. Ik won de etappe voor hen en dat doet me goed.”

Bernals ploegmaats reden een strak tempo op de flanken van de fameuze Gotthardpas. Met name Ben Swift, Kenny Elissonde en Jonathan Castroviejo werkten hard voor hun kopman. “Mijn ploegmaats reden volgas en het was echt zwaar om bij ze in het wiel te blijven. Maar ik probeerde rustig te blijven en dat was in de finale de beste beslissing. We reden een goed tempo en aan het einde ging iedereen volgas.”

Tijdrit
Morgen staat de tweede individuele tijdrit op het programma, een proef over 19,2 kilometer. Met wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis treft Bernal een zware tegenstander. “Dennis is in deze discipline de wereldkampioen. Morgen ga ik zeker tijd op hem verliezen. Ik hoop de schade te kunnen beperken, maar zondag is er nog een nieuwe bergrit. We gaan ons best doen en willen in de hand houden wat we kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.