Lennard Hofstede (Jumbo-Visma): “We hebben een fout gemaakt”

Door , woensdag 11 september 2019 om 17:28
Lennard Hofstede (Jumbo-Visma): “We hebben een fout gemaakt”

Hofstede op kop van het peloton, eerder deze ronde - foto: Cor Vos

Primož Roglič kreeg vandaag een flinke opdonder te verwerken en samen met hem ook Alejandro Valverde, Tadej Pogačar en Miguel Ángel López. De drie verloren vijf en een halve minuut op Nairo Quintana en Wilco Kelderman, de voornaamste winnaars van de dag. Lennard Hofstede concludeert tegenover Eurosport dat het anders had kunnen aflopen.


“Het was geen leuke dag”, vertelt de 24-jarige Nederlandse knecht van klassementsleider Roglič. “Eigenlijk was het al na achthonderd meter gebeurd. We wisten dat het een hectische dag zou zijn, maar zo snel hadden we niet zien aankomen. Astana wachtte heel lang met het bijzetten van mannetjes. Wij reden met vijf man kop over kop en vooraan was het een waaier van 49 man die ronddraaide. Daar kun je gewoon niet tegenop. We wisten op het begin ook niet precies wie er mee zaten, maar als de groep zo groot is zitten daar altijd belangrijke renners bij.”

Hofstede laakt het koersgedrag van de concurrerende ploegen. “Uiteindelijk hielpen ze tóch mee; als ze dat eerder hadden gedaan, was er een kans dat we ze terug zouden pakken”, denkt hij. “In de ploegleiderswagen bleven ze in ieder geval rustig en wij als renners hebben alles gedaan wat we konden doen. Uiteindelijk heeft Primož nog steeds de leiding. Op een gegeven moment liep het zo snel op, dat ik bang was dat we tien minuten zouden verliezen. Gelukkig was dat niet het geval. En we moeten niet vergeten dat Quintana en Kelderman de afgelopen dagen minder waren dan Primož.”

Fout gemaakt
Ondanks dat de kopman van Jumbo-Visma nog altijd met een behoorlijke marge aan de leiding staat, vindt Hofstede wel dat zijn ploeg vandaag de hand in eigen boezem moet steken. “Deze etappe was wel een les voor ons”, is hij eerlijk. “We hebben hier gewoon een fout gemaakt. Dat mag niet gebeuren. Maar ik ben zeker wel opgelucht. Het scheelt dat we nog de leiding hebben, want ik was er bang voor dat het anders zou aflopen. Hoewel het mindere optreden van Quintana en Kelderman van de voorbije bergetappes niets zegt over de laatste ritten, denk ik wel dat Primož beter dan hen is.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.