Lennert Van Eetvelt teleurgesteld na WK tijdrijden: “Wist al dat het niet gemakkelijk zou worden”
foto: Cor Vos
maandag 19 september 2022 om 10:46

Lennert Van Eetvelt teleurgesteld na WK tijdrijden: “Wist al dat het niet gemakkelijk zou worden”

Lennert Van Eetvelt speelde niet mee voor de topklasseringen tijdens het WK tijdrijden voor beloften mannen. Terwijl land- en ploeggenoot Alec Segaert zilver pakte, eindigde Van Eetvelt op plek veertien. “Ik kwam hier om mezelf te bewijzen dat ik een goede tijdrit kon rijden, maar dit waren niet de benen die je hoopt mee te nemen naar een wereldkampioenschap”, vertelde hij direct na zijn rit aan Eurosport/GCN.

“Ik wist dat de voorbereiding niet zo was als gepland”, geeft het 21-jarige talent uitleg over zijn tegenvallende tijdrit. “Ik werd ziek in de Tour de l’Avenir, waarna het een relatief korte tijd was om me voor te bereiden op het WK. En dan was er ook nog de jetlag. Ik wist dat het niet gemakkelijk was om hier te presteren, maar niettemin ben ik teleurgesteld.”

Van Eetvelt, die volgend jaar in de WorldTour rijdt voor Lotto-Dstny (de opvolger van Lotto Soudal), rijdt vrijdag ook nog de wegrit in Wollongong. “Er komt nog een andere dag, een andere kans. Ik kijk nu vooruit naar vrijdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.