Lorena Wiebes vliegt naar winst in RideLonden Classique na lead-out Lotte Kopecky
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 24 mei 2024 om 16:16

Lorena Wiebes vliegt naar winst in RideLonden Classique na lead-out Lotte Kopecky

Lorena Wiebes heeft de eerste rit van de RideLonden Classique met overmacht op haar naam geschreven. De Nederlandse won de massasprint na een sterke lead-out van Lotte Kopecky. Letizia Paternoster en Clara Copponi eindigden als tweede en derde.

De Ford RideLondon Classique, een Britse rittenkoers van het 2.WWT-niveau, begon vrijdag met een vlakke etappe van Saffron Walden naar Colchester. Rebecca Koerner (Uno-X Mobility) en Lea Lin Teutenberg (Ceratizit-WNT) zorgden voor wat animo onderweg door met z’n tweeën de strijd aan te gaan tegen het peloton.

Dat was eerder een onbegonnen strijd, want de sprintersploegen hadden hun zinnen gezet op de eerste rit. Alice Towers (Canyon//Sram) en Lauretta Hanson (Lidl-Trek) probeerden het diep in de finale nog een keer, maar ook zij werden al snel ingelopen. In de absolute finale nam SD Worx-Protime het heft in handen. Lorena Wiebes kreeg een perfecte lead-out van Lotte Kopecky, waarna ze met overmacht naar de overwinning snelde.

Wiebes boven
Charlotte Kool probeerde nog de strijd aan te gaan, maar viel helemaal stil op het einde. Letizia Paternoster en Clara Copponi gingen nog op en over Kool naar het podium. Wiebes is vanzelfsprekend ook de eerste leidster in het algemeen klassement. Met Margot Vanpachtenbeke (zesde), Kopecky (zevende) en Mylène de Zoete (negende) eindigden er nog rensters uit de Lage Landen in de top-10.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.