zondag 24 maart 2024 om 18:38

Lotte Kopecky goud waard voor Wiebes in Gent-Wevelgem: “Blij dat ik steentje kon bijdragen”

Video Lotte Kopecky speelde zondag een grote rol in de overwinning van Lorena Wiebes in Gent-Wevelgem. De wereldkampioene van SD Worx-Protime zorgde voor een sterke lead out, waardoor Wiebes in pole position aan de sprint kon beginnen. Dat bleek nodig, want het verschil op de streep was minimaal. “Ik ben blij dat het vandaag goed verlopen is”, zegt Kopecky in een eerste reactie.

“Gent-Wevelgem eindigt nu eenmaal vaak in een massapsrint, en wij rijden ook nog eens voor goed doel met Lorena. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen”, aldus Kopecky, die haarzelf wegcijferde in de slotkilometer. “Dit is vaak het scenario dat zich ontplooit en ik ben blij dat ik dat voor haar kan doen. Mijn werk zal ook nog terugkomen, dus ik heb het heel graag gedaan.”

Wiebes vertelde namelijk dat ze volgende week in de Ronde van Vlaanderen alles zal doen om Kopecky aan de overwinning te helpen. Dat Wiebes op de Kemmelberg twee keer met Kopecky mee kon, verraste de wereldkampioene niet. “Lorena is enorm verbeterd in die inspanningen bergop. Dat geeft haar nog meer winstkansen in wedstrijden als Gent-Wevelgem en straks misschien de Amstel Gold Race.

Dat een poging met acht favorieten, waaronder drie rensters van SD Worx-Protime, het niet redde, deert Kopecky niet. “Het was mooi geweest als we met een groepje naar de finish konden rijden, maar het is gelukt, dus het maakt niet uit!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.