Lotte Kopecky kiest (in tegenstelling tot Van der Poel) wél voor witte broek in de Ronde van Vlaanderen
foto: Raymond Kerckhoffs
zondag 31 maart 2024 om 12:57

Lotte Kopecky kiest (in tegenstelling tot Van der Poel) wél voor witte broek in de Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel rijdt de Ronde van Vlaanderen met een zwarte broek, maar toch zien we vandaag een volledig witte wereldkampioen in de Hoogmis. Lotte Kopecky start namelijk wél met een witte broek onder haar regenboogtrui.

Kopecky droeg haar vorige wedstrijden als wereldkampioene op de weg steeds een zwarte broek. Nu kiest ze dus – voor het eerst – voor wit. In die kleur zou de renster van SD Worx-Protime zomaar haar derde Ronde van Vlaanderen op rij kunnen winnen. Vorig jaar was ze nog ongenaakbaar op weg naar Oudenaarde.

“Ik denk dat ik in de buurt van die vorm zit. Het is moeilijk om dat elk jaar te evenaren, maar ik zit op een heel hoog niveau”, aldus Kopecky voor de start bij Sporza. In Dwars door Vlaanderen, afgelopen woensdag, moest ze nog genoegen nemen met een vierde plaats. “Het was misschien een beetje een wake-upcall, ja. Dat is niet overdreven. Maar liever woensdag dan vandaag.”

Bij SD Worx-Protime beschikken ze ook nog over Demi Vollering. Volgens Kopecky staan de twee vrouwen op gelijke hoogte binnen de ploegen voor De Ronde. “Sowieso, ja. We moeten afwachten hoe de wedstrijd zich ontplooit en dan moeten we de juiste kaart trekken.”

foto: Raymond Kerckhoffs

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.