Lotto Soudal breekt met EnergyLab en investeert in eigen performance staf

woensdag 21 september 2022 om 18:53
Lotto Soudal breekt met EnergyLab en investeert in eigen performance staf

foto: Cor Vos

Lotto Soudal haalt de bezem door de eigen performance-afdeling. Vanaf 1 januari breekt de Belgische formatie, die dan Lotto Dstny gaat heten, na een lange samenwerking met het EnergyLab van Paul Van Den Bosch. Daar staat de komst van vier nieuwe medewerkers tegenover.

Oud-renners Nikolas Maes en Maxime Monfort staan aan het roer van de performance-afdaling bij Lotto Soudal. Hun team wordt uitgebreid tot zes man. Het gaat om Jeroen Dingemans (head of performance coördinator), Loïc Segaert (performance coördinator), ex-Lotto-renner Sander Cordeel (performance coördinator) en Britt Lambrecht (diëtiste). Zij focussen zich vanaf 2023 op het profteam en de opleidingsploeg.

“Het zijn alle vier jonge, enthousiaste specialisten”, aldus Monfort. “Experts in hun domein en mee met de laatste technieken. Ze zullen allemaal een zeer nauwe band met onze renners onderhouden. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met hen naar een hoger niveau kunnen toegroeien.”

De namen van Loïc Segaert en Britt Lambrecht zullen wellicht een belletje doen rinkelen. Loïc Segaert is de oudere broer van Alec Segaert, die in 2024 prof wordt bij Lotto Dstny. Britt Lambrecht is de zus van de in 2019 overleden Bjorg Lambrecht.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone