Lotto Soudal op jacht naar dagsucces in Ronde van Romandië
Campenaerts keert terug in koers in Romandië - foto: Cor Vos
maandag 29 april 2019 om 13:57

Lotto Soudal op jacht naar dagsucces in Ronde van Romandië

Lotto Soudal zal tijdens de Ronde van Romandië vol inzetten op het behalen van dagsucces. Thomas De Gendt, vorig jaar nog ritwinnaar, keert na een break weer terug in de selectie. Victor Campenaerts wordt echter gezien als de grootste kanshebber op dagsucces. “We starten met een proloog en eindigen met een tijdrit. Dat is voor ons interessant, aangezien Victor Campenaerts in de selectie zit”, aldus ploegleider Frederik Willems.

De Ronde van Romandië start dinsdag met een proloog van bijna vier kilometer rondom Neuchâtel. “We ambiëren vooral tijdritwinst met Victor”, kan de formatie van Marc Sergeant mogelijk al direct toeslaan. “Daarnaast bestaat onze ploeg uit een aantal vrijbuiters. We hebben veel mogelijkheden om aanvallend te koersen.”

In eerste instantie stond de terugkeer van Jelle Wallays ook gepland voor aanstaande dinsdag, maar de Belg moet zijn comeback nog even uitstellen. “Jelle Wallays werd jammer genoeg getroffen door buikgriep en moet daardoor zijn herstart uitstellen”, licht Willems toe.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-ch Ronde van Romandië (30 april – 5 mei)
flag-be Sander Armée
flag-gb Adam Blythe
flag-be Victor Campenaerts
flag-be Thomas De Gendt
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-no Rasmus Byriel Iversen
flag-be Harm Vanhoucke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.