LottoNL-Jumbo: “Blij dat we de leiderstrui in ons bezit hebben”
foto: Sirotti
vrijdag 27 april 2018 om 19:41

LottoNL-Jumbo: “Blij dat we de leiderstrui in ons bezit hebben”

LottoNL-Jumbo had vandaag met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk twee renners bij de beste vier tijdens de klimtijdrit in de Ronde van Romandië. De ploeg heeft daarmee twee dagen voor het einde nog steeds een goede uitgangspositie om de Zwitserse rittenkoers te winnen. “Het is zuur van die vier seconden, want we gingen voor de winst. Maar we zijn vooral blij dat we de leiderstrui in ons bezit hebben”, vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan op de site van de ploeg.

Met nog twee etappes te gaan heeft Roglic een voorsprong van zes tellen op zijn naaste belager Egan Bernal. Kruijswijk staat vierde op iets meer dan een minuut van Roglic. “We gaan hier nog steeds voor de winst met Primoz, maar dat Steven zo goed rijdt, geeft alleen maar meer opties. Dat is alleen goed. Als ze bij elkaar blijven tot diep in de finale kunnen ze het spel spelen. Daar kunnen we hopelijk ons voordeel uit halen”, klinkt het.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
27 april 2018 19:48
Om open deuren in te kunnen trappen, moet je eerst in de positie zijn om open deuren te kunnen intrappen. Top dus. Als de Skybots morgen gaan doen wat Skybots normaal gesproken doen, is er geen vuiltje aan de lucht.
27 april 2018 20:21
Denk dat ze vooral blij moeten zijn met het feit dat ze meerdere ijzers in het vuur hebben, zoals ze zelf ook al aangeven. Ik heb er vertrouwen in dat Roglic weer een mooie ronde op zijn naam kan gaan schrijven hier.
27 april 2018 20:22
@xistnc, Vergeet niet dat er aan de meet nog bonificatieseconden liggen te wachten (10 voor de winnaar) en onderweg ook nog. Het zou me niks verbazen als Sky daar nog op gaat spelen. Bernal is tenslotte een behoorlijk rappe jongen.
27 april 2018 20:28
@josi
Hoe dan?

Als ze oorlog maken op de eerste klim, heeft Bernal op de top alleen Rosa nog bij zich. En als ze 'gewoon' tempo maken tot de top, rijdt er bij km 35 echt wel een kopgroep vooruit die de boni's opraapt.
27 april 2018 20:42
@xistnc, Wat betreft die tussensprint ben ik het wel met je eens, maar als Sky tempo maakt zal het wellicht uitdraaien op een sprint om de ritzege tussen een select favorietengroepje. Met 10 boni's voor de winnaar en Bernal die tot de best sprintende klimmers hoort, zou ik daarom niet willen spreken van geen vuiltje aan de lucht. Dat was mijn punt.
27 april 2018 20:51
Ik betwijfel of Sky het gewicht van de koers op hun schouders gaat nemen/ tempo gaat maken met een concurrent in de leiderstrui. Denk dat ze dat alleen gaan doen als Roglic en Kruijswijk tekenen van zwakte vertonen.
27 april 2018 20:56
Nu zijn ze blij, maar morgen als het echt oorlog wordt, betwijfel ik sterk of ze wel zo blij zijn
met de leiderstrui en koers zullen moeten gaan controleren. Kruijswijk en Roglic zijn wel sterk, maar als ze snel geisoleerd zitten, is elk gaatje er een teveel om te dichten.
Er is weinig speling gezien de kleine tijdverschillen.
27 april 2018 21:06
@Skylimit: Snap ik, maar in het Baskenland bleek hij meen ik in een rit ook prima in staat de boel zelf te controleren.
27 april 2018 21:15
Totdat hij kraakte op de slotklim in Baskenland. Maar zijn marge was daar heel riant. Morgen is lossen bij Bernal of Porte waarschijnlijk meteen weg eindzege. Wel verzachtende omstandigheden toen in het Baskenland dat ie vroeg in de etappe gevallen was.
27 april 2018 21:20
Ze gaan Roglic in een sprintje voor de boni's op de streep echt niet kloppen hoor. Lossen kan altijd natuurlijk.
27 april 2018 21:23
En dat hij nu Clement en kruijswijk bij zich heeft... Dat is ook een ander caliber
27 april 2018 21:29
In Baskenland was hij die dag gevallen, dus was hij op de slotklim gewoon niet goed. Daarnaast zou ik Kruijswijk gewoon op de top-10 achter hem laten reageren en dan hoeft Roglic maar op twee man te letten. Lijkt me een handigere optie dan dat Kruijswijk als knecht te laten rijden. Daar heb je Clement en Tankink wel voor... en een hele club Sky mannen die dat automatisch gaan doen.
27 april 2018 22:23
Vandaag mogen ze inderdaad terecht tevreden zijn.
27 april 2018 22:34
Benieuwd hoe ze het morgen gaan oplossen wanneer Roglic alleen Kruijswijk nog bij zich heeft. Waarschijnlijk is er al vroeg oorlog.
27 april 2018 22:45
Voorgevoel na de proloog wordt vandaag bevestigd. Kruijswijk is heel goed en morgen minimaal even sterk als Roglic. Verwacht dan ook dat ie Roglic erdoorheen sleept moren.
27 april 2018 22:49
Zou mooi zijn als kruiswijk dit rondje op zijn naam weet te zetten
27 april 2018 23:18
Kruiswijk kan mooi aan gaan vallen en dan moeten de directe concurrenten van Roglic actie ondernemen.....
27 april 2018 23:22
Roglic is ook snel, ik denk dat hij zich over de boni's niet het meeste zorgen maakt. Het zal een kwestie van er bij blijven zijn. Heb er in ieder geval zin in.
27 april 2018 23:33
Wanneer we er vanuit gaan dat morgen de beste klimmers in een klein groepje naar de finish rijden en dat Roglic en Kruijswijk daar ook morgen bij horen, dan is het waarschijnlijk wel beter wanneer de bonificatieseconden reeds weg zijn. Qua aanvallen onderweg is het vooral zaak de uitgangspositie te benutten, door Kruijswijk op de beklimmingen met bepaalde renners mee te laten springen, waardoor ze zelf niet in de verdediging gedrongen worden. Roglic zelf heeft twee renners om in de gaten te houden en met het slot van de rit in gedachten zou hij daarbij eigenlijk ook niet te nerveus moeten reageren.

Wordt het makkelijk? Natuurlijk niet, daarvoor is de concurrentie serieus genoeg. Het wordt echter nog moeilijker voor de renners die tijd goed moeten maken om dat morgen voor elkaar te krijgen. Wat dat betreft kan ik het onmogelijk eens zijn met degenen die menen dat ze morgen niet blij gaan zijn met die leiderstrui.
27 april 2018 23:46
Roglic heeft met Tankink en Clement voor tot (hopelijk) aan het eerste deel van de slotklim en Kruijswijk voor de rest van de slotklim een goede ondersteuning. Het zou onverstandig zijn om Kruijswijk in de aanval te laten gaan aangezien hij geen goede daler is en hij daardoor geen echte bedreiging voor Porte en Bernal vormt. Ze zullen dus bergop niet als een gek achter hem aan hoeven te rijden. Kruijswijk moet bij Roglic blijven om op aanvallen van alle gevaarlijke mannen die niet Porte of Bernal heten te reageren zodat Roglic alleen achter Porte en Bernal aan hoeft te gaan. Uiteindelijk zal het er toch vooral aan liggen hoe goed zijn benen morgen zijn.
28 april 2018 00:34
Ze kunnen het tactisch spelen. Laat de etappe voor wat het is. Boni weg en tussensprint weg. Daarnaast heb je Kruijswijk bij je. Lekker tactisch koersen, benieuwd hoe de ploegleiders dat spelletje kunnen spelen. Normaal vind ik ze wat dat betreft nooit sterk. Kijken of ze een kunstje a la QS kunnen spelen.
28 april 2018 07:02
Sterker, Kruijswijk zou vooral hard op kop moeten rijden als Porte of Bernal gaat, zodat Roglic niet hoeft te reageren.
28 april 2018 08:55
Zou mij niets verbazen als Thomas of een castroviejo al vroeg in de aanval gaat om de druk op team lotto op te voeren. Kan wel eens een hele mooie etappe worden.
28 april 2018 10:45
Kruijswijk moet gewoon vroeg in de aanval gaan, wellicht krijgt hij zelfs een Dan Martin of Fuglsang mee. Lekker de druk op Sky opvoeren. Rogla lekker in het wiel van Bernal nestelen. Best case ke wordt 1 en 2, worst case ke wordt 1 en Kruijswijk betaald de tol.
28 april 2018 11:45
Kruissie ten aanval lijkt me geen goed idee. Alleen samen met Dennis. Verder gewoon knechten voor Roga

Om te reageren moet je ingelogd zijn.