LottoNL-Jumbo gaat met Gesink en Kelderman voor klassement in Zwitserland
Foto: Sirotti
donderdag 9 juni 2016 om 12:27

LottoNL-Jumbo gaat met Gesink en Kelderman voor klassement in Zwitserland

LottoNL-Jumbo begint aan de Ronde van Zwitserland met als doel een goede klassering in het eindklassement. Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn aangewezen als kopman. “We gaan naar de Ronde van Zwitserland met een duidelijk doel. Een goed klassement met onze twee kopmannen,” vertelt ploegleider Jan Boven.

De andere zes renners rijden in dienst van Gesink en Kelderman. De ploeg gaat in principe niet op jacht naar dagsucces. “Het parcours leent zich er niet voor, de Ronde van Zwitserland is altijd zwaar maar dit jaar hebben ze de etappes nog zwaarder gemaakt. De enige renners die voor dagsucces zouden kunnen gaan zijn onze kopmannen, en of dat gebeurt beslissen we ’s ochtends in de bus. Met het oog op de Tour is een goed klassement rijden het belangrijkste doel”, aldus Boven.

De twee kopmannen komen net terug van een hoogtestage in Tenerife. Kelderman zet in op top tien. “Mijn doel is om een hoog niveau te halen en daardoor een goed klassement te rijden, wat voor uitslag dat is lastig te zeggen, al zou een top tien notering daar zeker bij moeten horen.” Gesink ziet het als een belangrijke laatste test richting de Tour. “Zwitserland is een mooie koers om de puntjes op de i te zetten en mee te pakken wat er te pakken valt. We gaan in Zwitserland de eerste paar dagen goed in het koersritme moeten komen en dan hopelijk met goede benen aan de laatste lastige dagen beginnen.”

De Ronde van Zwitserland begint zaterdag 11 juni en eindigt op zondag 19 juni.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Zwitserland
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Bram Tankink
flag-be Tom Van Asbroeck

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2016 12:30
Niet voor het dagsucces gaan, maar wel tom van Asbroeck meenemen. Laat die knul toch iig proberen mee te sprinten :S

Soms vraag ik me af of ze niet iets oppertunistischer zouden moeten koersen. Een mannetje mee in de ontsnapping of toch proberen met een sprint mee te doen kan geen kwaad me dunkt. maarja Teamleiding zal het beter weten :)
9 juni 2016 12:33
Ben benieuwd of ze al in Zwitserland gaan uitpakken!

"Het parcours leent zich niet voor dagsucces" Vreemde uitspraak. Hij zal het wel anders bedoelen...
9 juni 2016 12:34
@sephiroth, dat gevoel krijg ik soms ook, zeker vorig jaar. Dit jaar behalen ze echter wel resultaten. Ik heb ook geen idee hoe nuttig extra mannetjes zijn in lange etappes als ze niet de bergen mee op kunnen, zoals in de giro. Ik heb een zeer slecht beeld op het gebruik van de knechten in de koers, misschien is er iemand die daar meer over weet?
9 juni 2016 12:36
Dan zal Tankink wel niet meegaan naar de Tour ... een hele giro, Zwitserland en dan de tour lijkt me wat veel van het goede
9 juni 2016 12:37
"Een duidelijk doel": een goed klassement. En wanneer vindt men bij LJT dat men een goed klassement bereikt heeft? Niet SMART.
Kelderman zet in op top tien en Gesink wil puntjes op de i zetten. gelijk heeft ie, want wie hier top is, gaat ten onder in de TDF.
En wat is er mis met dagsuccessen? Lindeman leeft ervoor....
9 juni 2016 12:38
Een top-10 notering.. zucht..
9 juni 2016 12:38
Laten we eerlijk zijn, Gesink moet hier gewoon podium rijden en Kelderman kort erachter als meesterknecht. In dit deelnemersveld mag je wel wat ambitieuzer zijn dan top 10.
9 juni 2016 12:40
Gesink gaat winnen! Ik voel het gewoon :)

Maar zonder gekheid een van Asbroeck mag natuurlijk gewoon mee sprinten. Niet voor dagsucces gaan betekend niet dat de benen stilgehouden worden wanneer er bijvoorbeeld een sprint is... maar goed een mannetje mee sturen mag zeker vaker gebeuren!
9 juni 2016 12:43
@Tom DaNielson

Gesink moet hier helemaal niks, behalve de puntjes op de i. Dit is voor zowel Gesink en Kelderman een koers ter voorbereiding op de TDf. Zoals Soit al zegt, hier top zijn, is de derde week Tour er doorheen zakken.

Ik zou toch Martens wel een keer in de dagvlucht willen zien.
9 juni 2016 12:46
Vrijbuiteren kunnen deze mannen pas wanneer ze in de Pyreneeën op achterstand worden gereden. Zo niet, dan krijg je toch weer dat toptien-geklamp. Ik denk dat ze stilzwijgend voor Kelderman een Kruijswijk-parcours beogen, maar hem nog niet onder druk willen zetten.
9 juni 2016 12:50
Ze gaan voor een goed klassement zoals altijd en om de puntjes op de "i" te zetten. Gesink en Kelderman gaan de hele boel op een hoop rijden in Zwitserland. Misschien dat alleen Geraint Thomas en Jon Izagirre kunnen volgen. Als Gesink of Kelderman met dit parkoers hier geen podiumplaats haalt, hebben ze het gewoon slecht gedaan.
9 juni 2016 12:50
Blinken weer uit in bescheidenheid, onze boys.

ben benieuwd. Gelet op het deelnemersveld is er gewoon kans op winst (hoewel ze niet de grootste favorieten zijn).
9 juni 2016 12:50
Als je Castelijns, Tankink en Bouwman bij Kelderman en Gesink houd zijn Martens en Lindeman toch vrij om iedere dag in de ontsnapping voor dagsucces te gaan? Ik zou zelfs zeggen, stuur Bouwman in de zware etappes, als ie kan, ook lekker mee met de vlucht.
9 juni 2016 12:58
Dat is leuk bedacht maar als 't bergop gaat, dan zit Castelijns in de bus en Bouwman moet je gewoon een vrije rol geven. Lindeman en Martens kunnen afwisselend toch de aanval zoeken.
9 juni 2016 13:06
" De gehel ploeg rijd in dienst van Robert en Wilco" ?
Aparte uitspraak met de " knechten" die mee gaan? Zodra bergop gaat zitten ze bijna allemaal in de bus..... :O

Maar goed, met dit parcours zal het waarschijnlijk man tegen man zijn.
Wellicht Sky en/of Movistar met wat knechten mee.
Wilco en Robert moeten alleen ook sterk genoeg zijn.
Top 5 voor Robert,top 10 voor Wilco? Alhoewel met de tijdritten....
9 juni 2016 13:07
Ze hebben twee kopmannen, ik begrijd dat de Tour boven alles gaat maar toch zou het een interessante overweging zijn om de ene renner zich 100% op Zwitserland te laten richten en de ander naar de Tour te laten pieken. Ik vrees nu dat in beide wedstrijden een 6e plaats het hoogst haalbare is. Hopelijk heb ik het mis.
9 juni 2016 13:20
Met vrienden (lees:"fans") als robotour, heb je geen vijanden nodig.
9 juni 2016 13:24
@Wheely

Precies mijn gedachte. Het winnen van de Ronde van Zwitersland staat toch veel mooier op je CV dan een 8ste plek in de Tour. Enfin...
9 juni 2016 13:25
Een top tien? Serieus.....?
Met dit deelnemersveld horen ze gewoon minimaal top 5 te willen halen, en eigenlijk gewoon podium. Komop zeg, wat is dit nu weer voor instelling....
9 juni 2016 13:27
Als ik naar het deelnemersveld kijk, zijn er normaal maar een man of 5 die hier om de winst kunnen mee doen. Gesink zou daar bij kunnen zitten, maar het is natuurlijk allemaal afhankelijk van hoe diep je wil gaan zo vlak voor de Tour.
9 juni 2016 13:37
Als ze zeggen dat ze top 10 willen rijden is het niet goed: te weinig ambitie enz.
Als ze zeggen dat ze de puntjes op de i willen zetten met het oog op de Tour is het niet goed: te veel wedden op 1 paard enz.
Als ze zeggen dat ze voor de winst in het AK gaan is het ook niet goed: dan wordt er veel te vroeg gepiekt en dat breekt je in de Tour op. Enz.
Kortom, wat ze ook zeggen, kritiek verzekerd.
9 juni 2016 13:44
Het ding met Gesink is: het maakt niet uit in welk deelnemersveld hij start, hij wordt toch wel 6e of 7e :P En wat Kelderman betreft: die rijdt dit jaar onder zijn niveau en ik verwacht hier ook helemaal niets van hem.
9 juni 2016 13:47
De mensen die kritiek leveren doelen onder meer op een top 5 / top 3 positie. Waarom zet je die niet in je lijstje @ Lombarda. Een goede Gesink en Kelderman kunnen hier top 5 rijden. Ja, ze komen van hoogtestage en dus is het afwachten, maar komop zeg .. Wie niet? Ambitie is geen zonde.
9 juni 2016 13:50
Rui Costa wint deze toch altijd? Plek daar achter zou leuk zijn.
9 juni 2016 13:59
@lauretjalabert. Zo is het toch, even heel duidelijk de puntjes op de "i"zetten!!;)
Maar zeg nog eerlijk gelet op het parkoers en de capaciteiten die beiden worden toegedicht, mag je toch ook wel eens uitspreken dat je hier voor de winst probeert te gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.