LottoNL-Jumbo gaat met Gesink en Kelderman voor klassement in Zwitserland
Foto: Sirotti
donderdag 9 juni 2016 om 12:27

LottoNL-Jumbo gaat met Gesink en Kelderman voor klassement in Zwitserland

LottoNL-Jumbo begint aan de Ronde van Zwitserland met als doel een goede klassering in het eindklassement. Robert Gesink en Wilco Kelderman zijn aangewezen als kopman. “We gaan naar de Ronde van Zwitserland met een duidelijk doel. Een goed klassement met onze twee kopmannen,” vertelt ploegleider Jan Boven.

De andere zes renners rijden in dienst van Gesink en Kelderman. De ploeg gaat in principe niet op jacht naar dagsucces. “Het parcours leent zich er niet voor, de Ronde van Zwitserland is altijd zwaar maar dit jaar hebben ze de etappes nog zwaarder gemaakt. De enige renners die voor dagsucces zouden kunnen gaan zijn onze kopmannen, en of dat gebeurt beslissen we ’s ochtends in de bus. Met het oog op de Tour is een goed klassement rijden het belangrijkste doel”, aldus Boven.

De twee kopmannen komen net terug van een hoogtestage in Tenerife. Kelderman zet in op top tien. “Mijn doel is om een hoog niveau te halen en daardoor een goed klassement te rijden, wat voor uitslag dat is lastig te zeggen, al zou een top tien notering daar zeker bij moeten horen.” Gesink ziet het als een belangrijke laatste test richting de Tour. “Zwitserland is een mooie koers om de puntjes op de i te zetten en mee te pakken wat er te pakken valt. We gaan in Zwitserland de eerste paar dagen goed in het koersritme moeten komen en dan hopelijk met goede benen aan de laatste lastige dagen beginnen.”

De Ronde van Zwitserland begint zaterdag 11 juni en eindigt op zondag 19 juni.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Ronde van Zwitserland
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Bram Tankink
flag-be Tom Van Asbroeck

RIDE Magazine
56 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2016 21:48
Ik ben het toch wel eens met degenen die stellen dat wanneer je he-le-maal in het rood gaat hier (met bijv veel regen of zo) om te strijden voor de eindwinst dit tenminste je tourambities in gevaar kan brengen, ook zal het niet voor niets zijn dat het gros van de pretendenten de (veel minder aansprekende) Dauphine rijdt.
9 juni 2016 22:36
Dauphiné gaat niet zo hoog. Eindigen op 2800m is leuk om je op te blazen voor de rest van het jaar.
9 juni 2016 23:48
Juist jungleman, lijkt me echt iets voor Sam Oomen. Onze toekomstige tourwinnaar!
10 juni 2016 09:41
Dat is bijzonder, dat je 's ochtends beslist of je die dag wil winnen of dat je denkt, 'ach nee laat maar, ik hoef niet te winnen'...
Tenenkrommende instelling...
10 juni 2016 10:51
Je sparen in een rondje dat je in potentie kan winnen om zometeen in week 3 van de TdF plek 6 veilig te kunnen stellen.. ik snap de logica toch niet helemaal. Probeer eerst dit eens te winnen dan!
10 juni 2016 12:15
Exact wiggo, sparen brengt niks meer op, in het rood gaan brengt ook niks op,tenzij eindwinst loert.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.