LottoNL-Jumbo met kopmannen Roglič en Kruijswijk naar Tour de Romandie
foto LaPresse/Gian Mattia D'Alberto
maandag 23 april 2018 om 13:18

LottoNL-Jumbo met kopmannen Roglič en Kruijswijk naar Tour de Romandie

LottoNL-Jumbo trekt met een sterke formatie rondom Primož Roglič en Steven Kruijswijk naar de Ronde van Romandië. De Sloveen, die tot één van de favorieten voor de eindzege behoort, en de Nederlander krijgen de ondersteuning van onder meer Stef Clement, Bram Tankink en Floris De Tier.

Het parcours van de koers door het Franstalige deel van Zwitserland lijkt op het lijf geschreven van de Sloveense kopman van LottoNL-Jumbo. Met twee tijdritten, waarin hij ondertussen ruimschoots bewezen heeft tot de wereldtop te behoren, en een koninginnenrit met de finish na een afdaling, waarin hij in de Ronde van het Baskenland steeds met de beste mee kon, had het parcours hem bijna niet beter kunnen liggen.

Waar Roglič het in de Ronde van het Baskenland veelal zelf moest oplossen, kunnen hij en Kruijswijk in Romandië op een zeer sterke ondersteuning bergop rusten. Naast de aanwezigheid van Clement, Tankink en De Tier beschikt de ploeg ook nog over Robert Wagner en Lars Boom voor de wat vlakkere etappes.

Selectie flag-nl LottoNL-Jumbo voor de flag-ch Ronde van Romandië 2018:
flag-nl Lars Boom
flag-nl Stef Clement
flag-be Floris De Tier
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-si Primož Roglič
flag-nl Bram Tankink
flag-de Robert Wagner

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
23 april 2018 13:25
Mooie selectie. Denk echter niet dat ze de ronde kunnen winnen. Alhoewel Tankink wel eens zou kunnen verassen..
23 april 2018 13:29
Te hopen dat Lars Boom er 'door heen' komt.
Clement zou ook hoge ogen moeten kunnen gooien in dit rondje.
23 april 2018 13:43
Roglic lijkt mij de grote favoriet om deze ronde te winnen en met Kruijswijk voor het hooggebergte zal hij een goede ondersteuning hebben.
23 april 2018 13:43
Primoz for the win. wie de klim tijdrit wint, wint de ronde waarschijnlijk.
23 april 2018 13:43
Is Lars Boom er nog even tussen geplakt:)

Roglic is binnen korte tijd de grote favoriet voor dit soort rondjes.
23 april 2018 13:56
Wagner wordt ook maar overal als invaller opgesteld volgens mij. Wat mij ook opviel was dat Wagner dit seizoen nog geen enkele keer samen met Groenewegen heeft gekoerst.
23 april 2018 14:07
@Verweggistan
Roosen is nu de vaste lead-out van Groenewegen omdat Wagner bij een hoge brug al moet lossen. Ik denk dat dit zijn laatste jaar bij de ploeg is aangezien zijn rol eigenlijk is uitgespeeld. Van Poppel heeft namelijk ook meer aan een lead-out die wat bergjes over kan komen.
23 april 2018 14:10
@ghostwriter: Daar dacht ik ook al aan.
23 april 2018 14:20
Roglic geeft zelf aan nog niet volledig hersteld te zijn van zijn val in de laatste etappe van Baskenland, dus nog maar even afwachten in hoeverre dat zijn kansen op een eindoverwinning beïnvloed.
23 april 2018 14:25
Een Lars Boom in goede doen kan ver komen in die proloog.
23 april 2018 14:30
@rahims. Des te knapper dat hij die ronde nog won. Hoop dus inderdaad dat hij volledig hersteld is.In dat geval is hij w.m.b. topfavoriet met Kruijswijk als "vervanger" mocht dit toch niet het geval zijn. Wat een weelde!
23 april 2018 14:30
@rahimns waar heb je dat vandaan?
23 april 2018 14:31
rahimns heeft korte lijntjes
23 april 2018 14:42
In dit geval zijn eigen woorden:

Quote:
With a prologue in city of Fribourg we start the Tour de Romandie tomorrow, I have nice memories on last year, where I got a stage win and third place in general classification. The injuries from the crash in the last stage of the Tour of the Basque Country are not completely healed yet, we expect hard race and of course, complicated weather conditions, which are kinda usual for the Tour de Romandie.
23 april 2018 14:44
Kan me eigenlijk niet meer herinneren wanneer de laatste keer was dat Rabo/Blanco/Belkin/TLJ één absolute topfavoriet voor een WT koers in huis had.. Natuurlijk plenty favorieten in het verleden, maar zoals Roglic nu door de nationale en internationale wielerpers als de te kloppen man wordt betiteld is bijna uniek. Eigenlijk is deze status vooraf al een groot compliment richting Roglic en TLJ.. De druk zal nu wel flink toenemen maar Roglic lijkt me een jongen die hier prima mee om kan gaan..
23 april 2018 15:19
@rahimns. . Roglic lijkt me niet zo de man van tactische steekspelletjes voor de koers, maar een beetje zand in de ogen strooien kan geen kwaad als iedereen je vooraf als topfavoriet bestempeld. De stap van gevaarlijke outsider tot zekere podiumkandidaat is ook wel groot. Misschien vindt hij het nu nog even fijner zijn val in Baskenland te gebruiken om niet als gedoodverfde winnaar aan Romandië te beginnen..
23 april 2018 15:38
@S.t.B. dat is inderdaad een mogelijkheid... we gaan het zien morgen
23 april 2018 15:43
‘Zeer sterke ondersteuning bergop’?
Overdrijven is ook een kunst, maar we zullen zien.
23 april 2018 16:30
@assen: als je gaat vergelijken met andere WT-ploegen dan is het sterk uitgedrukt idd.

Als je naar het arsenaal klimknechten kijkt bij TLJ zelf, dan is het een sterke selectie. Bouwman, Tolhoek of Battaglin ipv Wagner zou jog beter zijn... Maar je moet ook mannen voor het vlakke hebben natuurlijk. Wagner schijnt goed te zijn in het positioneren van een kopman. Maar zoals hierboven ook al genoemd zal dit toch wel zijn laatste jaar zijn voor TLJ, aangezien hij op een vluchtheuvel al moet lossen... Ook benieuwd naar Boom. Zo'n proloog zou hij toch moeten kunnen? Had problemen met de pieken in hartslag toch? Als hij de piek van zo'n korte proloog niet blijkt aan te kunnen, dan kan hij de Tour wel op zijn buik schrijven lijkt mij!
23 april 2018 17:34
@Team Spaak
Het gaat momenteel niet meer om zijn hart maar om het feit dat hij een trainingsachterstand heeft opgelopen omdat hij een periode niet kon trainen. Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat Boom in dit soort prologen weer bij de beste zal horen.
23 april 2018 18:35
Ik zie van Emden al enige tijd niet meer in de tlj opstellingen? Is hij geblesseerd of zie ik hem gewoon steeds over hoofd? Hij is voor dit soort ronde werk ook altijd een fantastische knecht.
23 april 2018 19:02
Van Emden heeft een vol (Vlaams) voorjaar gereden en gaat naar de Giro.
23 april 2018 23:16
Ook zonder Roglic is dit gewoon een goede selectie, met de vorm die Primoz in Baskenland toonde is het natuurlijk een topselectie.

Maar plz dont overhypen die man. Als hij van de week een keer een slechte dag heeft, dan is TJL niet ineens een k*tploeg! Be real.
24 april 2018 00:59
@Baukema Tomoulin Hij heeft net LBL gereden...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.