LottoNL-Jumbo tevreden over eerste Vuelta-week
foto: Sirotti
dinsdag 1 september 2015 om 08:55

LottoNL-Jumbo tevreden over eerste Vuelta-week

Ploegleider Merijn Zeeman is tevreden over de eerste week in de Vuelta a Espana. “We hebben echt vechtlust getoond. Op twee dagen na zaten we altijd mee in de kopgroep en we hebben een etappe gewonnen. Erik (Dekker) en ik zijn trots op de mannen.”

Het voorlopige hoogtepunt van de Nederlandse ploeg werd afgelopen vrijdag behaald met de ritzege van Bert-Jan Lindeman. Na de rustdag wacht een loodzware etappe met beklimmingen van de tweede categorie , vier van de eerste en een van de buitencategorie.

“Het wordt een epische etappe”, zegt Zeeman. “Ook weer goed voor de ontwikkeling van onze jonge mannen, want in iedere grote ronde zitten dit soort ritten. Als we woensdag goed doorkomen, kunnen we weer vooruit kijken en ons op etappes richten waar we in de aanval kunnen gaan.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
1 september 2015 08:58
Is morgen een kopgroep met Bennett en / of Lindeman ondenkbaar ?BJL heeft ook nog kans op bollen....
1 september 2015 09:01
ti-raleigh: morgen denk ik een kopgroep met klimmers die allemaal minstens op een kwartier staan. Denk aan Rolland, Schleck, Losada, Zoidl, Monfort, Amador, Atapuma, Talansky, Vanendert, De Gendt; dat soort mannen.
1 september 2015 09:05
@Stelvio-fan daar mag je dus Bennett ook onder rekenen. Staat ook op een kwartier
1 september 2015 09:05
Jeps, maar Lindeman verwacht ik niet.
Bennett wel, al moet hij wel in de goeie vlucht zien te raken.
1 september 2015 09:07
Als er morgen een TLJ man meegaat in de kopgroep, dan lijkt mij dat Bennett. Die kan zijn klassement nog verbeteren. Teunissen, Roosen en Van Asbroeck moeten gewoon deze aankomende rit ervaren.
1 september 2015 09:07
Nu hebben ze tenminste iets om echt tevreden om te zijn. Toch denk ik dat een Tourloze Kruijswijk hier net als Dumoulin gewoon in de top 10 had gestaan.
1 september 2015 09:09
die kop is toch wel het understatement van het jaar.
1 september 2015 09:10
@Kelderfan denk dat etappewinst of de bergtrui eerder een doel zal zijn. Voor een klassement is hij gewoon niet goed genoeg. En of hij dan 15e, 25e of 35e wordt maakt dan niet zoveel uit.
1 september 2015 09:12
Ik verwacht ook zeker Kadri en Afrikanen in de vlucht
1 september 2015 09:18
@numberseventeen
En dan hadden ze allemaal bidonnetjes gehaald voor zijn achtste plek en was er geen etappeoverwinning.
1 september 2015 09:18
Zou ook wel erg raar zijn als ze niet tevreden waren. Zelfs als ze zich de rest van de ronde zich niet meer laten zien, hebben ze de verwachtingen vooraf al overtroffen.
1 september 2015 09:20
"Als we woensdag goed doorkomen, kunnen we weer vooruit kijken en ons op etappes richten waar we in de aanval kunnen gaan.”

Deze quote wijst er op dat er morgen geen plannen zijn om aan te vallen.

Vuelta is inderdaad erg geslaagd voor TLJ. Nu nog Van Asbroeck podium sprinten (kan prima de strijd aan met Sbaragli en Drucker) en blijven aanvallen. Wie weet slepen ze dan nog een etappe binnen.
1 september 2015 09:24
@Kelderfan
Bennet is inderdaad de enige die zich nog enigszins kan meten met de subtop klimmers. De eerste 4 das duidelijk! Maar wat dan met Lindeman,van Winden,Keizer,Tjallingi en Wijnants?? Moeten deze mannen ook deze rit ervaren of wat??
1 september 2015 09:29
@djoriana
Haha, inderdaad. Dit is gewoon humor van de bovenste plank van de redactie!
1 september 2015 09:32
@rahimns Een 15e plaats in een grote ronde is toch aardig prestigieus en het levert UCI Points op.
1 september 2015 09:37
@Etio Ik denk niet dat TLJ zit te wachten op UCI points. Zijn niks waard dit jaar en ze bungelen toch al onderaan..
1 september 2015 09:55
Kruijswijk in een eerste week van een grote ronde en met alleen maar sprintjes bergop van één of enkele kilometers? Nee, dat was niets voor hem geweest. Die had nu rond plek 15 gestaan, met uitzicht om aan het eind van de Vuelta richting plek 8 te denken. Voor Ten Dam, zelfs een fitte Ten Dam, zou hetzelfde gelden. Drie keer top-10 in een grote ronde zou ook een prestatie zijn, maar 2x plus een ritzege lijkt me toch aansprekender.

Quote van Wielrenner:
Maar wat dan met Lindeman,van Winden,Keizer,Tjallingi en Wijnants?? Moeten deze mannen ook deze rit ervaren of wat??

Naast uitroeptekens heb je kennelijk ook veel vraagtekens nodig. Er zit iets kennelijk heel diep bij je ('of wat'). Wat dan en waarom?

Dit zijn allemaal mannen die niks te zoeken hebben in de aanval in een rit als woensdag. Dat is niet heel moeilijk te beseffen. En de herinnering uit de Tour, toen Vanmarcke in zo'n rit zijn conditie voor de daaropvolgende etappes om zeep hielp, is nog vers. Die had echter een ontsnapping nodig, dat is nu allerminst het geval.
1 september 2015 10:17
De enige twee die ik morgen eventueel in een ontsnapping verwacht zijn Lindeman en Bennett. Lindeman om punten voor de bollen te pakken en Bennett om te kijken hoever hij kan komen voor een ritoverwinning en klassementsverbetering.
1 september 2015 10:55
Samen in de ontsnapping dan maar!
1 september 2015 11:23
Uiteindelijk doet LTJ gewoon goed mee in alle 3 de rondes met Aanvallers, AK-mannen en nu zelfs een gekaapte rit. Ik ben ook zeker niet ontevreden wat dat aangaat.
1 september 2015 11:30
Het is niet best bij LottoJumbo..
Het gaat aardig bij Lotto Jumbo.
Ze doen het verschrikkelijk goed bij Lotto Jumbo!
Het is fantastisch bij Lotto Jumbo!!!
Lotto Jumbo Oh My Gosh AWESOME!!!!

Aldus Stattler en Waldorf op WF ;)
1 september 2015 11:34
@xistnc
Ach, had zojuist een hypootje, even wat gegeten en nu gaat het weer haha. Beetje trillerig in de vingers mijn beste gevoelige xistnc!
1 september 2015 11:45
TLJ doet het goed en op facebook overlaad ik ze vaak ook met complimentjes via een persoonlijk berichtje. Blijf positief en de mensen daar zijn ook positief. Zijn we allemaal positief dan zullen de resultaten ook vanzelf beter worden.

Natuurlijk mag je kritisch zijn, maar dat betekend niet dat je gelijk alles en iedereen door het slijk moet halen.
1 september 2015 11:58
@Coldeportes: Bij Statler en Waldorf was het zo gegaan:
S: LottoJumbo doet het fantastisch!
W: Ze doen het goed.
S: LottoJumbo gaat wel redelijk.
W: Het houdt niet echt over.
S: LottoJumbo presteert maar matig.
W: Ze kunnen er niet veel van.
S: Het zijn enorme prutsers!
S&W: Boe, boe!
1 september 2015 12:02
morgen wordt wel zo zwaar ik zie weinig kans voor vluchters en welke sprinters zullen nog verder gaan zie vandaag wel weer lui vertrekken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.