LottoNL-Jumbo tevreden over eerste Vuelta-week
foto: Sirotti
dinsdag 1 september 2015 om 08:55

LottoNL-Jumbo tevreden over eerste Vuelta-week

Ploegleider Merijn Zeeman is tevreden over de eerste week in de Vuelta a Espana. “We hebben echt vechtlust getoond. Op twee dagen na zaten we altijd mee in de kopgroep en we hebben een etappe gewonnen. Erik (Dekker) en ik zijn trots op de mannen.”

Het voorlopige hoogtepunt van de Nederlandse ploeg werd afgelopen vrijdag behaald met de ritzege van Bert-Jan Lindeman. Na de rustdag wacht een loodzware etappe met beklimmingen van de tweede categorie , vier van de eerste en een van de buitencategorie.

“Het wordt een epische etappe”, zegt Zeeman. “Ook weer goed voor de ontwikkeling van onze jonge mannen, want in iedere grote ronde zitten dit soort ritten. Als we woensdag goed doorkomen, kunnen we weer vooruit kijken en ons op etappes richten waar we in de aanval kunnen gaan.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
1 september 2015 12:26
TLJ zit in een prachtige opwaartse spiraal en dat is altijd nog vele malen mooier dan een neergaande spiraal. Zoals velen met mij ook gezegd hebben na het teleurstellende voorjaar. Het seizoen is nog lang niet afgelopen en de aanhouder wint. Proficiat voor de underdogs van TLJ!
1 september 2015 12:51
Het is wel een foto van de Tour denk ik,maar die was ook niet zo heel slecht natuurlijk wel.
1 september 2015 13:41
Ik zie drie mogelijke kandidaten voor een ontsnapping morgen met Lindeman, Bennett en Keizer. Keizer kan best aardig een bergje over, wordt hier wel onderschat. Roosen kan ook een bergje over, maar hem zie ik niet in de ontsnapping zitten.
1 september 2015 14:18
Lijkt mij meer dan logisch dat ze tevreden zijn. Als ze dat nu niet zijn, wanneer dan wel of anders gezegd, wat hadden ze dan nog meer verwacht? Ikzelf had Teunissen wel een keer van voren verwacht, maar misschien komt dat nog een keer in het vervolg van de etappe.
Morgen is eigenlijk geen geschikte etappe voor een ontsnapping met een opeenvolging van zware bergen. Als er een strak tempo wordt gereden, dan wordt het zelfs voor de 2e rangsklimmers lastig om weg te komen. Als er vanaf het begin hevig gedemarreerd gaat worden, dan zal er een zeer selectief gezelschap overblijven en de rest mag hopen op tijd binnen te komen.
1 september 2015 14:54
@wheely
Een opwaartse spiraal is wat overdreven, maar deze Vuelta is al geslaagd natuurlijk. Met misschien wel de zwakste ploeg aan de start toch een rit winnen, dan is het maximale wel behaald, denk ik. Ik geef meer om klassementen, maar dat zat er natuurlijk niet in, al was Bennett minus 8 minuten onnodig tijdverlies nog een eind gekomen.
1 september 2015 16:39
Denken jullie nu echt dat die Bennet top 10 kan rijden ooit? Ik snap niet wie daar iets in kan zien.
1 september 2015 17:30
Regelmatig zijn ze na zwakke prestaties tevreden en nu het veel beter dan verwacht was zijn ze ook tevreden. Zouden ze daar eens niet achter een pr-verantwoordelijke moeten gaan met een iets uitgebreidere woordenschat?

@wielrenner

wat deed jij mis? Zeeman lijkt hier aan te geven dat ze morgen helemaal niets gaan doen, terwijl je in die helse rit inderdaad even goed iemand mee kan sturen. Moet niet, maar ernaar verwijzen lijkt me geen reden om zo te reageren. Ik denk dat er eerder iemand anders hypo was!!! Of wat? ;)
1 september 2015 22:38
Met dit team je vrijwel elke dag laten zien en al een ritzege binnen, is ook een prachtige prestatie. Begon al goed met die TTT. Komende week hopelijk nog een keer in een ontsnapping die stand houdt en daar dan nog eens voorin eindigen.
1 september 2015 22:58
Bennett moet morgen lekker gewoon rustig blijven zitten. Want dat wordt hem niet. Goed energie sparen in de achterste gelederen en dan dan over paar dagen lekker meegaan.
Denk zelfs dat er zo hard gekoerst wordt dat het de klassementsmannen zijn, die voor de overwinning gaan strijden.
1 september 2015 23:02
Gelukkig hebben we DUMOULIN
2 september 2015 09:50
Als de vroege vlucht het haalt wint niet per se de beste klimmer, maar de beste overlever. Dat kan dus evengoed bennett of nog eens Lindeman zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.