Luca Mozzato verrast met podiumplek in Ronde van Vlaanderen: “Deed inspanning op juiste moment”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 09:20

Luca Mozzato verrast met podiumplek in Ronde van Vlaanderen: “Deed inspanning op juiste moment”

Wie Luca Mozzato op het podium van de Ronde van Vlaanderen voorspeld had, zal een aardig zakcentje verdiend hebben. De Italiaan verraste vriend, vijand en zichzelf door in Oudenaarde naar de tweede plaats te sprinten, achter de ongenaakbare solist Mathieu van der Poel. “Het is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, zegt hij op de site van Arkéa-B&B Hotels.

“Als iemand tegen me had gezegd ‘Je zult in de top-twintig eindigen’, was ik al blij geweest. En als dat ‘in de top-tien’ was geweest, had ik direct getekend. Maar op het podium…”, klinkt Mozzato nog altijd beduusd. “Ik denk dat ik op het juiste moment mijn inspanning deed. Iedereen wilde anticiperen op de aanval van Van der Poel, terwijl bezig was met mijn doel om zoveel mogelijk beklimmingen door te komen in de eerste groep. Ik probeerde daarom mijn inspanningen goed in te delen.”

“Dat betaalde zich in de finale uit, want in de laatste dertig of veertig kilometer had ik nog goede benen. Het was een wedstrijd waarin iedereen ‘gekookt’ was. We hadden nog het geluk dat we Bettiol en Teuns terugpakten tijdens de sprint. Ik ben heel blij met mijn tweede plaats”, aldus Mozzato, die eerder dit voorjaar al de Bredene Koksijde Classic op zijn naam schreef.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.