zondag 31 maart 2024 om 18:59

Mads Pedersen smeet met krachten in Ronde van Vlaanderen: “Achteraf anders kunnen aanpakken”

Video Mads Pedersen opende al heel vroeg de finale van de Ronde van Vlaanderen en smeet in de voorfinale met zijn krachten. Dat moest de Deense favoriet van Lidl-Trek bekopen in de finale, waardoor hij strandde op bijna drie minuten van de uiteindelijke winnaar Mathieu van der Poel.

Pedersen reed in de voorfinale een tijd lang samen vooruit met Van der Poels ploegmaat Gianni Vermeersch. Zij kregen nooit meer dan een halve minuut van de achtervolgende favorietengroep. “Ik hoopte dat het gat groter zou zijn, zodat ik iets rustiger aan kon doen op de klimmetjes. Dan kon ik meer rijden op een comfortabel tempo”, legde Pedersen uit in gesprek met onder meer WielerFlits.

“Helaas pakte dat plan niet uit zoals gehoopt. Soms pakt het goed uit en soms niet. Achteraf moest ik het misschien anders kunnen aanpakken, maar er had zeker geen topresultaat in gezeten vandaag”, is de Deen realistisch.

Parijs-Roubaix
Na zijn zware crash in Dwars door Vlaanderen is hij blij dat hij kon meedoen in de Ronde. Voor nu richt Pedersen zijn blik op Parijs-Roubaix. “Hopelijk kan ik volgende week een mooie koers rijden”, zegt hij. “Ik heb zeven dagen om te herstellen en mij voor te bereiden. We geloven erin dat ik 100% kan zijn over zeven dagen.”

Daan Hoole, ploegmaat van Pedersen bij Lidl-Trek, beleefde ook een zware finale. “De Koppenberg was echt helemaal niks. We moesten omhoog lopen, en zelfs dat was al bijna niet te doen. Je gleed bijna uit, maar daar doe je niets aan. Ik moest echt afstappen, want ik had geen grip”, blikt hij terug.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.