Marczynski: “Wil in top tien proberen te komen”
zaterdag 1 september 2012 om 22:06

Marczynski: “Wil in top tien proberen te komen”

foto: Sirotti

Een van de revelaties deze Vuelta is Tomasz Marczynski. Vandaag eindigde hij zelfs als negende in de zware bergetappe naar Puerto de Ancares. De renner van Vacansoleil-DCM staat momenteel op de elfde plaats in het klassement. “Als ik er zo blijf voorstaan, wil ik na de rustdag proberen om in de toptien te komen,” stelt de 28-jarige Pool op de website van Vacansoleil-DCM.

Marczynski had vooraf een duidelijk strijdplan bedacht. “Ik wilde me op het einde voorin handhaven, maar ik wou niet ten koste van alles bij de besten blijven. Op het moment dat Contador en Rodriquez versnellen, kan ik beter mijn eigen, regelmatige tempo blijven rijden. Ik kijk nu terug op een goede etappe,” meent de renner van Vacansoleil-DCM.

De Pool kijkt ook nog even vooruit: “De komende dagen wil ik dit consolideren. Hopelijk blijven de benen goed en heb ik op z’n tijd het geluk aan mijn kant.” In de rit naar Barcelona viel Marczynski overigens ook al op. Daar eindigde hij namelijk als vierde, negen seconde achter de winnaar Philippe Gilbert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.